Politerno > Україна і світ > На Майдані сьогодні почнеться мобілізація на Всеукраїнську акцію: кого вона торкнеться

На Майдані сьогодні почнеться мобілізація на Всеукраїнську акцію: кого вона торкнеться

  • 20 Вересня, 2017
  • 1561 Переглядів
  • 0

На Майдані Незалежності в Києві 20 вересня почнеться мобілізація на Всеукраїнську акцію з підтримки великої політичної реформи. Організатори вимагають часткового скасування недоторканності народних депутатів, запровадження пропорційної виборчої системи і створення Антикорупційного суду

Напередодні в центрі Києва відбулося одразу кілька акцій протесту. Біля Верховної Ради медики виступили проти прийняття закону про медичну реформу. Лідер партії “Рух Нових сил” Міхеїл Саакашвілі провів мітинг на Банковій і заявив, що в Адміністрації президента є склад грошей для хабарів. Кілька сотень прихильників партії “За життя” пікетували Національний банк України.

Мобілізація на Майдані почнеться в середу о 14.15. В акції візьмуть участь народні депутати України Мустафа Найєм Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Єгор Соболєв, Єгор Фірсов, Віктор Чумак та Юрій Левченко.

Мустафа Найєм оголосив мобілізацію на своїй сторінці в Facebook та закликав прийняти законопроект №6773, який дозволить притягувати народних депутатів до кримінальної відповідальності, однак виключає можливість переслідування політиків за їх позицію і висловлювання.

Також він пропонує замінити змішану систему виборів до Верховної Ради на пропорційну з відкритими регіональними списками. Найєм нагадав, що прийняття цього закону – частина коаліційної угоди і одна з передвиборних обіцянок Петра Порошенка.
Створення Антикорупційного суду, на думку Найєма, має прискорити прийняття рішень у корупційних справах проти високопосадовців.

18 вересня розпочалися протести і відбулися зіткнення під будівлею суду, який випустив на свободу двох підозрюваних в організації заворушень в Одесі 2 травня 2014 року.

Джерело: Politeka

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE