Politerno > Україна і світ > Калинівка – це не випадковість, а система і класичний теракт, – Іллєнко (Відео)

Калинівка – це не випадковість, а система і класичний теракт, – Іллєнко (Відео)

  • 28 Вересня, 2017
  • 1476 Переглядів
  • 0

Диверсія – це головна версія вибухів у Калинівці, але це не знімає відповідальності з тих, хто мав би не допустити цієї диверсії. Оскільки це вже четвертий подібний випадок, то очевидно, що така проблема не вирішується.

Таку думку висловив народний депутат України Андрій Іллєнко на телеканалі ZIK.

“Ситуація в Калинівці – це вже не перший випадок. Так, за останній період це вже четвертий випадок, коли відбуваються вибухи на складах боєприпасів. Очевидно, що це не випадковість і певна система”, – вважає Андрій Іллєнко.

Оскільки зараз в країні триває війна, зазначає депутат, то цілком логічним є припущення, що це ворожа диверсія. Але незважаючи на цю версію, розслідувати цю ситуацію безумовно треба.

“Безумовно, потрібно розглядати недопрацювання та халатність, оскільки і раніше було зрозуміло, що ворог націлений на атаку нашої військової інфраструктуру в тилу. Зрозуміло було і те, що ціль ворога – знищувати боєприпаси, з одного боку наносячи шкоду військовим тилам, зменшуючи нашу обороноздатність, з іншого боку – влаштовуючи фактично ризик для цивільного населення та руйнування будинків”, – наголосив Іллєнко.

Відповідно, вважає нардеп, у цій ситуація мала б бути посилена охорона подібних складі, їхнє переформатування та максимальне унеможливлення таких подій.

“Це безпосередня відповідальність силових структур, Міністерства оборони та вищого військового і політичного керівництва України. Також очевидно, що є велика проблема з погляду охорони та безпеки таких об’єктів, тому, безумовно, до відповідальності мають бути притягнуті усі винні, зокрема і вище керівництво”, – підсумував Андрій Іллєнко.

Читайте також: Вибухи на складах боєприпасів в Україні. Історія катастроф

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE