Politerno > Україна і світ > Перші подробиці викрадення охоронця Яроша

Перші подробиці викрадення охоронця Яроша

  • 28 Вересня, 2017
  • 1654 Переглядів
  • 0

Дмитро Ярош поряд із своїм охоронцем Олександром Шумковим / Інна Усачова

Активісти повідомили, що в Брянській області Росії арештований особистий охоронець колишнього лідера організації “Правий сектор” Дмитра Яроша

Затриманого звуть Олександр Шумков. Чоловіка звинувачують в екстремізмі.

Шумков входив в охорону колишнього лідера “Правого сектора” в 2014-2015 роках.

На даний момент Шумков знаходиться в СІЗО під Брянськом.

Представниця херсонської “Самооборони” Інна Усачова у Facebook інформує, що Шумков зник місяць тому. Вона повідомляє, що український націоналіст не міг сам перейти кордон України та потрапити в Росію.

“Шумков Олександр Сергійович народився у 1989 році. Під час революційних подій, 2014-й та частини 2015-го, він входив до охорони Яроша. Олександр – справжній патріот України. Переставши входити до команди Яроша, патріотичних лав Херсонщини він не покинув. Працював у Чорнобаївській військовій частині, з осені мало розпочатись його навчання задля підвищення освітньо-кваліфікаційного рівня та подальшого просування військовою службою”, – зазначила вона.

За словами представниці Херсонської самооборони, місяць тому Шумков без жодних попереджень зник – “просто не приїхав з роботи додому”.

За якийсь час колабораціоніст Журавко виклав пост, що йому нібито з України повідомили, наче Олександр перетинав кордон з РФ, і його затримала ФСБ, однак згодом відпустила. Але у жодний спосіб до цього часу інформація про перетин кордону не підтверджувалась, а сам Олександр просто зник. Ми знаємо, що добровільно націоналіст не міг перетнути кордон країни-агресора та вважаємо, що є люди причетні до його викрадення, – підкреслює активістка.

Крім того, Інна Усачова додає, що 26 вересня матері Олександра надійшов лист з РФ, що її син перебуває у Брянському СІЗО: йому виголошено підозру за участь в екстремістських організаціях.

“Наразі про зникнення та лист повідомлено поліцію, СБУ, мати у найближчий час буде в Києві та звернеться до МЗС з метою подальшого з’ясування обставин через консульства”, – підсумувала вона.

Джерело: 24 канал

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE