Politerno > Україна і світ > Турчинов покладає відповідальність за вибухи в Калинівці на Муженка – той каже, що не “крайній”

Турчинов покладає відповідальність за вибухи в Калинівці на Муженка – той каже, що не “крайній”

  • 28 Вересня, 2017
  • 1519 Переглядів
  • 0

28 вересня секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що відповідальність за пожежу на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області несе вся вертикаль оборонного керівництва країни, починаючи від начальника Генерального штабу.

Про це він заявив журналістам, передає УП.

“Протягом цього року (в Балаклії і тепер у Калинівці) ми втратили велику кількість боєприпасів. Країні нанесений найбільший удар по обороноздатності з початку війни”, – наголосив Турчинов.

“Для мене принциповою – про це я говорив на засіданні воєнного кабінету – є відповідальність. Починаючи від начальника Генштабу і по всій вертикалі тих, хто відповідає за оборону нашої країни”, – зазначив секретар РНБО.

“Ми продемонстрували, що не здатні захистити наші стратегічні арсенали. І тому постає питання щодо якості захисту нашої країни. І поки у нас не будуть відповідати найвищі посадові особи, які не виконують якісно свої функції, ми будемо постійно рахувати наші втрати і наші збитки”, – наголосив Турчинов.

В свою чергу, голова Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявляє, що його чи його підлеглих не вдасться звинуватити у бездіяльності у ситуації, яка виникла у Калинівці Вінницької області.

Про це він написав у Facebook.

“Для тих, хто ще не зрозумів – звинуватити мене, моїх підлеглих в бездіяльності не вдасться. Призначити крайніх не вийде”, – написав він.

Муженко підкреслив, що для управління Збройними Силами вибудувана чітка вертикаль з Верховним Головнокомандувачем на чолі.

Він повідомив, що завдяки “вмілим, злагодженим і навіть героїчним діям… особового складу 48 арсеналу пожежа була локалізована і припинена вже до 16 години”, що дозволило уникнути втрат особового складу і місцевих жителів.

“Спільно з СБУ, ДСНС, НГУ і Національною поліцією – Збройні Сили продемонстрували згуртованість і професіоналізм у вирішенні проблеми”, – підкреслив Муженко.

Водночас він додав, у ситуації, коли в країні йде війна, головним об’єктом ворожої атаки є Збройні Сили як основна опора національної безпеки.

“Відразу з’явилися ті, які прагнуть розхитати боєготовність та цілісність Збройних Сил.

Їх завдання співпадає з ворожим: а) переконати суспільство в тому, що командування ЗС нездатне адекватно реагувати на загрози; б) посіяти сумнів в спроможності ЗСУ захистити свій народ;  в) збити довіру до армії. І на цьому фоні реалізувати свої політичні амбіції. Ці люди не розуміють, що ЗС стали іншими. Не такі, як були в 2014”, – написав Муженко.

Він підкреслив, що військові стали сильніші і боєздатні.

Як повідомлялось, 26 вересня на базі боєприпасів у Калинівці почалися вибухи. Було відкрито кримінальне провадження за статтею “Диверсія”. За даними головного військового прокурора Анатолія Матіоса, наразі диверсійних груп не знайшли, але диверсію могли вчинити ті, хто мав доступ до складів із боєприпасами.

Наближені до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова депутати вимагають персональної відповідальності начальника Генштабу Віктора Муженка.

Зокрема народний депутат з фракції “Народний фронт” і член колегії МВС Антон Геращенко запропонував звільнити голову Генштабу через надзвичайну ситуацію в Калинівці.

 

Читайте також: Юлія Тимошенко: В Україні склади зі зброєю підривають, щоб приховати сліди (Відео)

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE