Politerno > Україна і світ > Влада намагається максимально “спустити на гальмах” тему вибухів в Калинівці – політолог

Влада намагається максимально “спустити на гальмах” тему вибухів в Калинівці – політолог

  • 28 Вересня, 2017
  • 1412 Переглядів
  • 0

Отже, в середу влада остаточно зрозуміла: “впарити” суспільству версію вибухів на складах в Калинівці з вини Путіна не вийде. На дворі вже не 2014 рік. І над “вкиданнями” Банкової все тільки сміються.

На Банковій сумно усвідомили: доведеться визнати правду – це була службова недбалість. І тепер найголовніше: а хто ж понесе за неї відповідальність? Зрозуміло, що ні Порошенко, ні Полторак, ні глава генштабу Муженко. А що для цього треба зробити?

По-перше, показати суспільству, що вибухи на військових складах – це часте явище. Тому пішли статті про порівняння з кількістю вибухів на арсеналах в Росії. Мовляв: а ось у них набагато більше – і живуть же собі спокійно, ніхто не вимагає відставки президента або міністра оборони. Приклад – блог політтехнолога Банкової Уколова на “УП”.

По-друге, почалися маніпулятивні виступи пов’язаних з Банковою спікерів з метою применшити важливість трагедії в Калинівці. Приклад – заява на 5-му каналі радника Порошенка Бірюкова про те, що в Калинівці половина снарядів перебувала взагалі на утилізації. І саме вони вибухнули. Тобто – нам нібито і на руку така дешева утилізація боєприпасів.

Таким чином, влада намагається зараз максимально “спустити на гальмах” тему вибухів в Калинівці. Як вони зробили з попередньої трагедією в Балаклії навесні цього року.

Вийде? Цілком. По-перше, у нашого народу коротка пам’ять. Ніхто через тиждень не буде пам’ятати про Калинівку. Та й ЗМІ живуть сьогоднішнім днем.

По-друге, у нас в країні немає опозиції, яка могла б розкручувати тему вибухів і вимагати покарання влади за злочинну недбалість під час війни.

Дмитрий Корнейчук

Читайте також: “Батьківщина” вимагає ТСК і доповідь силовиків через вибухи в Калинівці, – заява

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE