Politerno > Тернопільщина > У Тернополі пройшов форум “Децентралізаційні стратегії”

У Тернополі пройшов форум “Децентралізаційні стратегії”

  • 1 Жовтня, 2017
  • 1649 Переглядів
  • 0

У п’ятницю 29 вересня у Тернополі відбувся форум “Децентралізаційні стратегії”, організаторами якого виступили громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” (ЦРГ) спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” за підтримки фонду NED.

Розпочався захід з вітальних слів керівництва міста та області – Олега Валова (заступник голови Тернопільського ОДА) та Віктора Шумади (секретар Тернопільської міської ради). Також привітали учасників Народний депутат України Тарас Юрик та проректор Тернопільського національного економічного університету Григорій Монастирський. Модерував захід регіональний координатор Реанімаційного пакету реформ Іван Омелян.

Під час першої панельної дискусії учасники обговорили тему “Нові виклики децентралізації”. До діалогу були залучені регіональний менеджер програми “DOBRE” в Тернопільській області Дмитро Коваль, експерт з розвитку місцевого самоврядування Швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO В’ячеслав Козак, Народний депутат Тарас Юрик, науковець Григорій Монастирський та заступник голови ТОДА Григорій Монастирський.

Учасники дійшли висновку, що реформу децентралізації можливо ефективно впровадити лише за умови тісної співпраці законотворців, виконавчої влади, громади, експертів, громадських діячів та науковців. Після панельної дискусії відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між ГО “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” та Тернопільським національним економічним університетом.

Підписанти – керівник ГО ЦРГ Максим Черкашин та проректор ТНЕУ Григорій Монастирський наголосили на важливості використання науково-практичного підходу під час реалізації проектів пов’язаних з розвитком громад.

Друга частина форуму розпочалась з виступу керівництва громад Тернопільської області. Учасники поділились власним досвідом в управлінні громадою, розповіли про проблеми з якими доводиться зіштовхуватись та можливі варіанти їх вирішення.

Завершальною темою форуму стало обговорення можливості залучення зовнішніх ресурсів для розвитку громади. Учасники зазначали, що під час процесу реформування та створення об’єднаних громад останні вкрай потребують різноманітної допомоги. Представники донорських організацій зауважили, що така допомога надається і буде й надалі надаватись за умови активності самих громад.

Довідка: Форум пройшов в рамках проекту “Ефективний розвиток об’єднаних громад”, який реалізовують громадська організація “Освітньо-аналітичний Центр розвитку громад” спільно з Тернопільським регіональним відділенням “Асоціації міст України” за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy, NED) для 9-ти ОТГ Тернопільської області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE