Politerno > Україна і світ > Відповідальнсть за вибухи в Калинівці несе в першу чергу президент, – Сергій Соболєв (Відео)

Відповідальнсть за вибухи в Калинівці несе в першу чергу президент, – Сергій Соболєв (Відео)

  • 2 Жовтня, 2017
  • 1510 Переглядів
  • 0

“Батьківщина” вимагає терміново провести нараду за участю президента, прем’єр-міністра, керівництва парламенту та голів фракцій щодо обговорення катастрофічної ситуації в країні.

Таку пропозицію вніс перший заступник Голови фракції Сергій Соболєв на засіданні Погоджувальної ради парламентських груп і фракцій.

Він нагадав, що “Батьківщина” вже декілька разів виступає з подібною ініціативою та зауважив, що нездатність зібрати таку нараду тільки підтверджує безпорадність та неорганізованість влади щодо протидії викликам сьогодення.

“Країна рухається не в тому напрямку. Якщо ми докорінно не змінимо ключові підходи, у нас завжди виникатиме ситуація, коли ми все виправлятимемо постфактум, а це набагато гірше”, – переконаний парламентар.

Коментуючи вибухи в Калинівці, Сергій Соболєв наголосив, що подібні трагедії вже стали системними через безвідповідальність президента.

За його словами, за події в Калинівці, які спричинили збитки державі у понад 2 млрд дол., несе відповідальність президент: “Не треба ховатися за керівниками генеральних штабів, розбиратися всередині вашої так званої коаліції та шукати там винних. Відповідальність несе президент країни, бо саме він особисто повинен займатися не псевдореформами, а тими питаннями, які покладені на нього як на президента Конституцією України – обороноздатність та безпека держави, а також захист прав людини. Усі інші питання – це питання уряду та виконавчої влади”.

Під час засідання Погоджувальної ради перший заступник Голови “Батьківщини” також запропонував керівництву парламенту нарешті затвердити порядок денний та перейти до розгляду таких важливих законопроектів як пенсійна реформа.

Окрім того, Сергій Соболєв звернув увагу на низьку якість законопроектів, які готують профільні комітети ВРУ, до яких фракціям доводиться вносити тисячі поправок, щоб виправити всі недолугості, які вносяться на розгляд парламенту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE