Politerno > Україна і світ > Крулько про судову реформу: “Вчора відбувся страшенний злочин проти пам’яті усіх тих, хто стояв на Майдані Гідності” (Відео)

Крулько про судову реформу: “Вчора відбувся страшенний злочин проти пам’яті усіх тих, хто стояв на Майдані Гідності” (Відео)

  • 4 Жовтня, 2017
  • 1614 Переглядів
  • 0

Закон №6232 треба ветувати, бо поправка радикалів до судової реформи – це злочин проти пам’яті учасників Майдану Гідності, а сам документ ухвалений через зговір з Опозиційним блоком.

На цьому наголосив заступник Голови партії “Батьківщина” Іван Крулько під час виступу у сесійній залі.

За його словами, згідно до закону “Про судоустрій і статус суддів», мало бути створено два суди – Вищий суд з питань інтелектуальної власності та Вищий антикорупційний суд.  29 вересня президент підписав указ про створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності, а про  Вищий антикорупційний суд питання навіть не стоїть, додав політик.

“Питання про Вищий антикорупційний суд заблоковане у парламенті. Відповідний законопроект, який мав би притягати до відповідальності тих, хто вчинили злочини у сфері корупції, який мав би не дозволяти їм уникати відповідальності, не розглядається у сесійній залі”, – зауважив народний депутат від “Батьківщини”.

На думку Івана Крулька, головна причина цього – страх влади, що суддів антикорупційного суду можуть обрати за чесним конкурсом і вони не будуть підконтрольні Банковій.

“Та після вчорашньої судової реформи я вже й не знаю, чи треба цій країні Вищий антикорупційний суд. Може, після поправки 109 авторства “радикалів”, відповідно до якої кожен корупціонер може уникнути відповідальності за строком давності (якщо протягом 2 місяців не вручили підозру), й не треба нам ніяких судів? Можна, наприклад, направити справу на експертизу – і ця експертиза робитиметься роками. Справу закриють – і корупціонер уникає відповідальності”, – іронічно зауважив парламентар.

Ця норма матиме зворотню дію в часі, оскільки полегшуються умови для тих осіб, які підлягають переслідуванню за Кримінальним кодексом.

“Таким чином, відкрито шлях для уникнення відповідальності всіх тих, хто вбивав українців на Майдані. Ви фактично звільнили від відповідальності всіх злочинців режиму Януковича і це був зговір з уламками Партії регіонів, які заради цього й голосували за судову реформу”, – пояснив Іван Крулько, звернувшись до депутатів.

На його переконання, вчора відбувся страшенний злочин проти пам’яті усіх тих, хто стояв на Майдані Гідності.

“Єдине, що я можу зробити, – це звернутися до Президента України: заветуйте цей закон і верніть його до парламенту”, – резюмував він.

Читайте також: “Правка Лозового”, кінець антикорупційної реформи і акція 17 жовтня – Шабунін

або Чим шкідливі “правки Лозового” до судової реформи, – Сергій Власенко (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE