Politerno > Україна і світ > Націоналісти мітингували під Радою проти законів по Донбасу (Фото)

Націоналісти мітингували під Радою проти законів по Донбасу (Фото)

  • 5 Жовтня, 2017
  • 1410 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 5 жовтня, під Верховною Радою близько 100 осіб з прапорами “Національного корпусу” і “ВО Свобода” зібралися на мітинг. Активісти протестували проти “надання особливого статусу” окремим районам Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє УНІАН.

Учасники акції  виступають проти прийняття “президентських законопроектів по реінтеграції Донбасу”.

Зокрема у них в руках були плакати “Будапештський формат, а не мінський договірняк”, “Ні легалізації Путінських умов”, “Вимога нації – немає капітуляції”.

Перед активістами виступили народні депутати Андрій Іллєнко від “Свободи”, лідер “Нацкорпусу” Андрій Білецький, який заявив, що спільними зусиллями окремих нардепів у сесійній залі та мітингувальників під Радою вдалося не допустити прийняття закону, “який би узаконював торгівлю України з окупованими територіями”.
Перед мітингувальниками також виступив депутат Єгор Соболєв від “Самопомочі”, який закликав бути пильними та бути готовими прийти знову під Верховну Раду, бо завтра може бути нова спроба голосування.

Після виступу Білецького хтось з активістів запалив димову шашку. Наприкінці активісти спільно прочитали молитву “українського націоналіста”.

Станом на 19:00 потестувальники залишили Площу Конституції, також її залишають силовики.

Як повідомлялось, сьогодні у президіумі Верховної Раді виникла штовханина, народні депутати заблокували парламентську трибуну. Згодом, спікер Андрій Парубій оголосив переву в роботі парламенту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE