Politerno > Україна і світ > 75% держкоштів на ремонт доріг в Україні йде на відкати – економіст

75% держкоштів на ремонт доріг в Україні йде на відкати – економіст

  • 11 Жовтня, 2017
  • 1494 Переглядів
  • 0

Аналітик та економіст Олександр Охріменко заявив, що 75 відсотків грошей, які виділяються з держбюджету на ремонт доріг, йде на відкати.

Таку думку він висловив у ефірі NewsNetwork .

“Якщо порахувати ту суму грошей, яку виділили з бюджету на ремонт доріг, то я думаю, ми можемо вже 4 рази перекласти дороги у всій Україні. Порівняємо Білорусь та Україну. Там теж виділяють кошти на ремонт доріг, але різниця очі ріже. Я вже не кажу, наприклад, про Німеччину. У нас дороги у порівнянні з білоруськими – погані”, – зазначив економіст.

За словами Охріменка, вартість автобану в Німеччині виходить дешевшою, ніж в Україні. Причиною цього він назвав корупцію та монополію на ремонт доріг, незважаючи на проведення тендерів щодо цього питання.

Охріменко додав, що поки в Україні не з’являться ринкові умови на будівництво доріг, автостради будуть знаходитися у поганому стані.

“Виходить так: гроші дають, розподіляють між своїми і йдуть відкати, це ж не таємниця. Всі знають, що ремонт доріг – це 75 відсотків відкатів. За 25 відсотків що можна зробити? Але у нас все нормально, мільярди списують”, – резюмував економіст.

Нагадаємо, 97 відсотків українських автодоріг потребують повного оновлення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE