Politerno > Україна і світ > Ботоферми та жорстока війна компроматів: як українські партії готуються до виборів у Раду (Відео)

Ботоферми та жорстока війна компроматів: як українські партії готуються до виборів у Раду (Відео)

  • 11 Жовтня, 2017
  • 1381 Переглядів
  • 0

Прийдешні вибори – як президентські так і парламентські – будуть найбруднішими в історії України. Разом з тим, політичні сили починають освоювати нові схеми і проекти для залучення потенційного електорату.

Експерт в управлінні репутацією Борис Тізенгаузен заявив, що зараз вже почалася підготовка до майбутніх парламентських і президентських виборів. Про це він повідомив в інтерв’ю “Апострофу“.

Зокрема, Тізенгаузен вказав на спробу Арсенія Яценюка змінити імідж.

“Якщо говорити про Арсенія Петровича, то це така досить сумна спроба відійти від іміджу зарозумілого ботаніка і перейти в імідж міцного і впевненого в собі мачо. Але, враховуючи те, що “Народний фронт” електорально абсолютно згорів за останній час, а сам Арсеній Петрович, як гравець, навряд чи представляє якийсь інтерес на майбутніх виборах, то він просто намагається піти від попередніх провалів, помінявши імідж”, – зазначив експерт.

Також він перерахував технологічні нововведення, які політичні партії будуть використовувати на наступних виборах.

“Одна з політичних груп зараз вкладає гроші в розробку модулятора виборів. Це така платформа, яка буде коннектитися з великими базами даних виборців. В неї закладатимуться великі і маленькі польові зрізи і можна буде бачити повну картину по регіонах, по містах, по селах. Бачити, де просідає популярність, де її потрібно посилити, де нагнати спікерів, де прикупити трохи регіонального медіа”, – каже Тізенгаузен.

“Кілька політичних груп вчинили досить розумно. Вони починають прокачувати симбіотичний проект, мережа лідерів громадської думки. Проект працює наступним чином створюється якась школа держуправління або школа молодого політика, куди набирається досить велика кількість харизматичних, талановитих молодих людей. Потім ці люди виходять в соціальні мережі, вкладаються гроші в їх розкрутку – і ми отримуємо мережу лідерів громадської думки, яка через якийсь час розконсервується і починає прокачувати певну думку”, – сказав експерт.

“Розумні розробники прокачують ферми ботів, які згодом будуть здавати в оренду політиків перед виборами. Це цілі мережі. Там сто тисяч, а іноді навіть більше. Зокрема, кілька тисяч прокачаних користувачів, максимально схожих на живих людей, які в один прекрасний момент розконцентровуються і починають постити певні теми, закладені в порядку денному у тієї політичної партії, яка орендувала цю мережу”, – додав він.

Крім цього Тізенгаузен виділив і “стандартну” технологію по використанню баз даних банківських карток.

“Я знаю, що зараз гуляють фрагментарні бази даних Приватбанку, телефонні, поштові і так далі. Тобто це все буде купуватися та використовуватися. Без кластеризації користувачів, без розуміння, що користувач, без розбивки їх на вікові групи, групи по освіті, по регіону і так далі”, – заявив експерт.

Він додав, що соціальні мережі будуть використовуватися в основному для вкидання компромату.

“Тобто переконати людину, щоб піти на вибори і за когось проголосувати – це довга й нудна робота. А вкинути яскравий компромат – це дуже швидко і легко. Тому соціальні мережі в основному будуть використовувати ті ж лідери громадських думок, ті ж групи і паблики, які прокачуються, вони будуть використані для вкидання компромату”, – констатував Тізенгаузен.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE