Politerno > Україна і світ > Через відсутність нардепа-радикала не вдалося заблокувати все українське лобі в ПАРЄ, – Усов (Відео)

Через відсутність нардепа-радикала не вдалося заблокувати все українське лобі в ПАРЄ, – Усов (Відео)

  • 12 Жовтня, 2017
  • 1505 Переглядів
  • 0

У ПАРЄ розглянули питання щодо закону про освіту, який викликав активні дебати як на вітчизняній, так і на міжнародній політичній арені. Наразі не ухвалено жодних рішень, а прийнята резолюція, яка є рекомендацією для України щодо перегляду законодавства.

Про це у прямому ефірі 24 Каналу повідомив Костянтин Усов, член постійної делегації Верховної Ради України в ПАРЄ.

ПАРЄ визначилася щодо українського закону про освіту. На термінових дебатах депутати схвалили рекомендації. 82 політики підтримали більшу частину пропозицій румунських та угорських депутатів. Проти проголосували 11.

Це не жахлива резолюція, але вона могла бути більш логічною та менш маніпулятивною. Нам для цього, на жаль, не вистачило одного голосу в комітеті з питань освіти, науки та медіа, який очолює Володимир Ар’єв. Лише один голос міг заблокувати все українське лобі в цьому єврооргані. Це був наш голос Віктора Вовка, народного депутата, який представляє державу в ПАРЄ від “Радикальної партії Олега Ляшка”. Він просто не прийшов на це засідання. Мабуть, через те, що зустріч відбулась об 8:30 ранку, що, очевидно, є занадто раннім часом для роботи, – зазначив Костянтин Усов.

Українські представники гідно відстоювали спільну позицію у ПАРЄ. Автоматична система розподілу дала більше прав на виступ румунським та угорським представникам. За словами Костянтина Усова, політичні колеги мають особисті причини на розгляд таких дискусійних питань.

“Вони чомусь мовчали упродовж 25 років, коли Україна жила за старою радянською системою. Саме зараз політики почали “співати цю пісню” і, очевидно, вона не про освіту. Мабуть, вони готуються до виборів, розігруючи національну карту, або в них є приховані територіальні претензії до України”, – заявив Костянтин Усов.

За словами члена української делегації в ПАРЄ, подібну риторику кілька років тому звучали від росіян, які прагнули захистити нацменшини на Донбасі та Криму. Окрім цього, Європа вже втомилась від угорців, які не є носіями цінностей, що часто є ключовими в офіційних заявах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE