Politerno > Тернопільщина > Під час останньої сесії Тернопільської міськради невідомі в камуфляжі перешкоджали роботі журналістів (Фото)

Під час останньої сесії Тернопільської міськради невідомі в камуфляжі перешкоджали роботі журналістів (Фото)

  • 3 Грудня, 2017
  • 1631 Переглядів
  • 0

Усі фотографії з сайту “Тернополяни

30 листопада невідомі чоловіки у камуфляжі, під керівництвом голови фракції ВО “Свобода” в Тернопільській обласній раді Олега Сиротюка та нардепа “свободівця” Михайла Головка, не пропускали журналістів на сесію Тернопільської міської ради.

Зокрема, мова йде про власного кореспондента “Українського радіо” Наталку Колтун і журналістку тижневика “Номер один” Тетяну Колеснік.

Про це журналістки повідомила ІМІ.

Як відомо, в цей день під будівлею міськради відбувався пікет мешканців міста, які вимагали відмінити нововведення міського голови щодо оплати за дитсадок тим, хто не має тернопільської прописки.

“Близько 10.00 я прийшла на сесію Тернопільської міської ради із наміром зробити матеріал для філії ПАТ НСТУ “Українське радіо”, оскільки є власкором цього ЗМІ в Тернопільській області. Вхід до міської ради перегородили невідомі люди у камуфляжах, метою яких було не пропустити на засідання депутатів, раніше виключених із лав ВО “Свобода”. Я разом з іншими журналістами і делегатами від протестувальників оминула перший “блок-пост”, але на дверях нас чекали величезні “амбали”, які пропустили частину журналістів, а мені та іншим активістам і журналістам перегородили дорогу”, – розповіла Наталка Колтун.

При цьому вона зазначила, що ці люди не є офіційною охороною Тернопільської міської ради.

Потрапити журналістці вдалося, лише коли представниця міськради попросила її пропустити.

“Коли я почала вимагати пропустити мене, мотивуючи це відповідальністю за ст. 171 ККУ (“Перешкоджання професійній законній діяльності журналіста”), вони попросили показати посвідчення. Поки я діставала посвідчення, нагодилася начальниця патронатного відділу ТМР Катерина Калуш, яка сказала пропустити мене”, – розповіла журналістка.

Вона також додала, що значній частині її колег, аби уникнути травм і пошкодження техніки, вдалося пробитися до зали засідань міської ради лише через 15-20 хвилин після початку сесії.

“На брифінгу міського голови Сергія Надала, на якому він резюмував сесію, його запитали: чому на сесію журналістам і представникам громади доводиться прориватися крізь кордони невідомих людей у камуфляжах, які не є офіційною охороною ТМР? Мер дослівно відповів: “Це запитання не до мене, а до тих, хто не пускав”, – зазначила Наталка Колтун.

У свою чергу Тетяна Колеснік повідомила, що член ВО “Свобода” Борис Семанишин вирвав з її рук мобільний телефон, з якого вона вела пряме включення. 

“Він його вирвав з рук. Збоку стояли знайомі, почали на нього кричати. І вдалося забрати назад. Але стрім він перервав і нахамив”, – сказала журналістка.

“Журналісти, які висвітлюють сесії Тернопільської міської ради, уже кілька місяців поспіль змушені працювати в складних умовах. Позаяк представники партії ВО “Свобода” влаштовують на сходах у міськраду так званий “коридор” із числа своїх прихильників, які вирішують: кого можна пускати, а кого ні.  Мої колеги і я вже звикли до хамства та агресії, тисняви, у якій доводиться працювати. Однак останні події перейшли всі межі. Тому була змушена написати заяву про вчинення злочину. Знаю, що деякі мої колеги теж збираються вчинити такі ж дії, бо декого не пускали в раду, декому “пошарпали” камеру. Сподіваюся, що поліція розбереться у цій ситуації”, – розповіла Тетяна ІМІ.

Журналістка звернулися з заявою про перешкоджання до поліції. Тернопільський відділ поліції ГУНП в Тернопільській області за цим фактом відкрив кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 ККУ.

Читайте також: Що спричинило протест мамів під Тернопільською міськрадою

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE