Politerno > Україна і світ > Пристрасті по NewsOne – усі сходяться на думці, що блокада телеканалу вигідна Порошенкові (Відео)

Пристрасті по NewsOne – усі сходяться на думці, що блокада телеканалу вигідна Порошенкові (Відео)

  • 4 Грудня, 2017
  • 1979 Переглядів
  • 0

Як відомо, навколо будівлі телеканалу NewsOne зібралося близько 150 осіб в балаклавах і в камуфляжній формі, які називають себе ветеранами АТО і представникам різних радикальних організацій. Вони почали почали блокаду телеканалу.

Блокувальники закладли будівлю каналу на вулиці Польовій, 21 мішками з піском і обносять колючим дротом. Вони перекрили проїзд мішками з піском, колючим дротом, а також мікроавтобусом. Встановлено бочки для того, щоб грітися.

У будівлі також присутня поліція, але вона не заважає націоналістам.

Сам канал веде трансляцію блокади.

Знімальні групи телеканалу заблоковані на парковці, журналісти не можуть ні в’їхати, ні виїхати. Візит гостей на прямі ефіри скасований.

Раніше на каналі пройшло резонансне шоу, де власник каналу Євген Мураєв назвав революцію гідності державним переворотом.

Після чого окремі політики зробили заяви про необхідність задіяння тиску на канал аж до його закриття.

Організатор акції Андрій Середа під телеканалом заявив продюсеру NewsOne Василю Голованову, що ніде не працює, тому що у нього поранення.

До цього Голованов і Середа сперечалися про те, хто з них “проплачений”.

Згодом з’явилося повне відео “баттла” між генпродюсером каналу Василем Головановим і активістом Олексієм Середою.

У свою чергу лідер маршу вулицями української столиці, який завершився мітингом на Європейській площі, прибув до заблокованого радикалами телеканалу NewsOne.

Михайло Саакашвілі вважає, що причина блокади в тому, що NewsOne став єдиним телеканалом, який транслював його акції в прямому ефірі.

Він також говорить радикалам, що NewsOne допомагає донести до українців його позицію, а вони – перешкоджають цьому.

Учасники блокади NewsOne Саакашвілі не заперечують і кажуть, що в цілому підтримують Міхо і навіть були на його марші.

Згодом, в ефірі NewsOne, Саакашвілі заявив, що блокування телеканалу вигідно президенту України Петру Порошенку і його соратникам.

“Є чіткі збіги і у мене є чіткі сумніви для чого це робиться. Кому це вигідно? Порошенкові, організованому злочинному угрупованні, яка захопила владу в Україні, яка “мочить” Національне антикорупційне бюро, яка викрадає людей”, – сказав він.

На думку Саакашвілі, українська влада також веде переговори з грузинською стороною, щоб і його викрасти з метою депортації до Грузії.

Такоїж думки притримується депутат Опозиційного блоку Вадим Новинський. Причиною блокади телеканалу NewsOne він бачить політику президента України Петра Порошенка і його оточення.

Про це Новинський написав у себе в Facebook.

“Те, що відбувається навколо телеканалу NewsOne, є прямим свідченням того беззаконня, яке панує в країні і, тієї політики, яку проводять президент Порошенко і його оточення.

Це – політика по придушенню свобод наших громадян. У першу чергу – свободи слова. Я, як народний депутат України, направлю офіційне депутатське звернення в СБУ та ГПУ з вимогою дати правову оцінку подіям”, – написав Вадим Новинський.

Громадський активіст Максим Гольдарб: “Влада не змогла підкупити, позбавити ліцензії, розвалити … Коли методи закінчилися, а страх від правди став тваринним, прислала своїх провокаторів, щоб залякати, не дати їй, правді, вийти на єдиному ЗМІ, що не боїться – NewsOne” .

Скандальна екс-регіоналка Олена Бондаренко теж вважає, що поліція не чіпає блокувальників тому, що їх прислали з Банкової.

“Інтер, 112 канал, NewsOne, Радіо Весті, Страна.ua … Вуличні бандити, керовані режимом диктатора Порошенко, палили, труїли, громили, блокували співробітників цих медіа. В “шоколаді” тільки ті, хто змагається в підлесливості до майдану і злочинному режиму. Вина переслідуваних в тому, що вони ще чинять опір. Слабо, обережно, з оглядкою, але чинять опір. Сьогодні бандюки в балаклавах заблокували телеканал NewsOne. І оскільки поліція не втручається і не розганяє їх, робіть висновки, панове: чиї це бандюки? На них і тримається режим в’язниці і кладовища. Він їх годує і плекає. Він з ними заодно. Бондюки в балаклавах і бандюки на Банковій-Грушевського – близнюки-брати”.

Політолог Руслан Бортник пояснив, які саме злочини скоює влада, блокуючи канал.

“Блокування NewsOne TV це: – кримінальний злочин з боку “активістів”

– перешкоджання журналістській діяльності;

– політичний злочин влади

– бездіяльність поліції;

– мовчання багатьох ЗМІ і публічних осіб з цього приводу або заохочення атаки на канал

– це етичний злочин і професійна самодискваліфікація.

Поки ми будемо ділити ЗМІ, музикантів і поетів, блогерів і просто людей на “своїх” і “чужих”, до тих пір ми не зможемо побудувати сильну країни. Сьогодні принципи важливіші частковостей”.

Блогер Андрій Недовага обурюється мовчанням медіа-спільноти.

“Диктатор Януковощ незадовго до свого відрядження в Ростов зібрав під себе жахливий адмінресурс та фінанси. Жахливий. Цей страхітливий факт не заважав, практично, кожному поважаючому себе ЗМІ з приблизною регулярністю випорожнюватися на його царське чоло і голови всій шоблі його “молодих реформаторів”-злодіїв. З ефіру не злазили все люті вороги тирана. Всі! Саме цей людський шлак зараз видерся на “кривавий трон” і з подвоєною силою грабує недограбленное. Але нагадайте мені випадок, коли яничари єнакіївського в’язня завалили мішками з піском, обтягнули колючкою і поставили ультиматум одному з найрейтинговіших новинних каналів. Як сьогодні зробили з НьюсВан. Та ще при сторонньому спогляданні мусорів. Саме- мусорів! А-у, резиденти бл*ядскої профспілки української “журналістики”! Де стрічки на головах, бойкоти, пікети-акції, звернення до світової спільноти. Що, знову не тим зайняті шорсткі і вологі ваші мови? Будете ви, дешеві дешевки, кров’ю харкати, згадуючи слова старого Мартіна, коли прийдуть за вами, тиснути поодинці. Буду чекати, повії “.

Журналіст Олександр Дубинський прокоментував новину про те, що член парламентського комітету з питань свободи слова Григорій Шверк відмовився допомогти каналу NewsOne.

“Напевно, тому, що зазвичай він допомагає іншій стороні – тій, яка віджимає телеканали. Нагадаю, по гуляючій інформації в мережі, саме Шверк був натхненником плану по віджиму опозиційного до влади каналу 112. Він відправляв план захоплення телеканалу голові Нацради з телебачення Юрію Артеменку у якому генпродюсера 112-го Подщіпкова пропонувалося відправити в АТО”.

Журналіст Денис Гороховський пише, що канал відверто труять під замовлення влади: “Я ніколи не дивився ньюсван, ніколи не був у них на ефірах у якості експерта і навіть не впевнений, що зможу назвати хоч когось із медійних персон даного телеканалу. Але я готовий їм надати будь-яку доступну підтримку просто тому що їх тупо труять за допомогою сили і “своїх” активістів у балаклавах. Це найкращий доказ, що канал давав більше одної думки в ефір. Так бачу”.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE