Politerno > Україна і світ > Луценко каже, що усі агенти НАБУ є “поза законом”

Луценко каже, що усі агенти НАБУ є “поза законом”

  • 3 Грудня, 2017
  • 1689 Переглядів
  • 0

Увесь штат агентів НАБУ станом на сьогоднішній день є поза законом, а під час роботи вони використовують контрабандну техніку.

Про це в ефірі телеканалу “1+1” ввечері 3 грудня заявив генпрокурор Юрій Луценко.

“Закон вимагає, щоб під час відбору кандидати проходили відкритий конкурс. Але попри це десятки агентів, у т.ч. і ті двоє, зафіксовані на конспіративній квартирі, були обрані на “закритих процедурах”, що суперечить закону”, – заявив Луценко.

“Маємо нелегальних агентів, які використовують незаконні методи провокацій, ніхто з них не допущений до держтаємниці, але їм надаються матеріали прослушки НАБУ, що є кримінальним злочином, вони використовують не зареєстровану в Україні техніку для прослуховування, яку завезено контрабандним шляхом, а отримані матеріали вони використовують у своїй роботі”, – зазначив він.

“Це величезний букет нелегального угруповання, яке діє нелегальними методами з нелегальною апаратурою. Про це – двох агентів – я дізнався десь 2 тижні тому.  Тепер бачу усю повноту проблеми”, – додав Луценко.

Як повідомлялося, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій.

Крім того, в середу ввечері у Національному антикорупційному бюро пройшли обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що його детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України.

За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для бюро, СБУ “завербувала” підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників антикорупційного бюро.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців. За словами чиновниці, її родич у Запоріжжі продавав мікроавтобус – а Сергій Титенков (він же Боярський) вийшов на неї, і вони затоваришували.

Пізніше НАБУ оприлюднило відео зірваної спецоперації в міграційній службі.

Також під НАБУ вчора ввечорі відбувся мітинг на підтримку антикорупційного відомства.

Також стало відомо, що Генпрокуратура провела обшуки в “агента Катерини” з НАБУ але згодом її відпустили.

Сьогодні під час брифінгу, Артем Ситник назвав головною метою СБУ і Генпрокуратури в скандальній справі із затриманням їх агента, зірвати не тільки конкретну операцію по Державній міграційній службі, а й всі операції під прикриттям НАБУ.  А також розповів кому належить майно агента “Катерини”

Читайте також: Розенблат і “Мазераті”. Що відомо про секретного агента НАБУ Катерину Сікорську

Луценко каже, що чиновниця ДМС “не є ангелом”, але підозру агенту НАБУ вважає обґрунтованою

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE