Politerno > Україна і світ > Гриценко стверджує, що Саакашвілі написав приватного листа Порошенку з пропозицією примирення

Гриценко стверджує, що Саакашвілі написав приватного листа Порошенку з пропозицією примирення

  • 17 Грудня, 2017
  • 1617 Переглядів
  • 0

Екс-президент Грузії та лідер партії “Рух нових сил”  Міхеіл Саакашвілі написав приватного листа президенту Петру Порошенку з пропозицією примирення.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомиів лідер партії “Громадянська позиція” Анатолій Гриценко.

Гриценко закликав прихильників Саакашвілі не докоряти йому через цей крок і враховувати ситуацію в якій він опинився.

“Приватний лист від Саакашвілі Президенту України, його заява про необхідність переговорів з Порошенком в інтересах країни, публічний заклик вийти на черговий марш, у якому вже жодного разу не згадується прізвище Порошенка, натомість критика адресується узагальнено “владі” – такі кроки Михайла виявилися несподіваними для багатьох із його прихильників, які вбачали в Саакашвілі потужний таран, який от-от знесе разом з кріслом “баригу на Банковій”, – написав Гриценко.

Політик пише, що мережею ширяться розчарування, жорсткі докори і навіть підозри у таємній співпраці Саакашвілі з Порошенком.

“Людини, яка донедавна, протягом багатьох років, була на найвищому щаблі державної політики. За командою чи помахом руки якої вершилися долі мільйонів людей. Накази якої виконувалися миттєво. За підтримки якої команда реформаторів дійсно досягла чимало позитивних результатів у своїй країні. Людини, яку знали в усьому світі як Главу держави. А зараз? Хто зараз Михайло? Ніхто, порівняно з тим, що він мав”, – пояснює екс-міністр.

Гриценко зазначає, що Саакашвілі не може жити ані в рідній Грузії, так як там його не чекають і готові заарештувати, ані в Україні, де в нього брутально відібрали громадянство і погрожують судами, арештами, тюрмою, примусовою екстрадицією.

“Хтось із Вас може себе в такій итуації уявити? Може спробувати відчути власний психологічний стан за таких умов? Погодьтеся, Михайлові важко, надзвичайно важко. Звідси і зриви, і помилки, і завищено-неадекватні оцінки настроїв у країні, яку Михайло вважає тепер рідною, але об’єктивно він ще далекий від її глибокого розуміння”, – висловив свою думку політик.

“Українська правда” звернулась до прес-служби Саакашвілі за коментарем, але звідти ще не надали відповіді. Адміністрація президента також проігнорувала запит.

Як повідомлялось, Михайло Саакашвілі заявив про необхідність домовитися з президентом України про те, щоб “не розтягувати країну”.

Згодом він пояснив, у яких питаннях не може бути компромісів з владою.

Читайте також: Що спільного між справою Саакашвілі і “мільярдом Януковича”. Як вербували людей Курченка і “підкопувались” до Міхо

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE