Politerno > Україна і світ > Генасамблея ООН ухвалила резолюцію по Єрусалиму, та США все рівно перенесе своє посольство

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію по Єрусалиму, та США все рівно перенесе своє посольство

  • 22 Грудня, 2017
  • 1518 Переглядів
  • 0

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає країни не визнавати Єрусалим столицею Ізраїлю, попри погрози президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє УП з посиланням на The New York Times.

За резолюцію проголосували 128 країни, дев’ять виступили проти, решта 35 утрималися. Зазначається, що за неї проголосували усі постійні члени Радбезу ООН крім США.

Зокрема “за” проголосували Франція, Велика Британія, Німеччина та Індія, утрималися – Канада та Австралія.

Документ містить заклик не визнавати Єрусалим як столицю Ізраїля.

Ця резолюція в значній мірі є символічною, однак відповідне одностайне голосування сприяє дипломатичній ізоляції Сполучених Штатів, пише видання.

У свою чергу уряд США перенесе своє посольство до Єрусалима незважаючи на резолюцію ООН, в якій закликають відмовитися від визнання цього міста столицею Ізраїлю.

Як повідомляє “Укрінформ“, про це заявила постпред США при ООН Ніккі Гейлі.

“Америка розмістить своє посольство в Єрусалимі – такою є воля американського народу, і це правильне рішення. Жодне голосування в ООН не змінить нашого рішення”, – заявила вона.

Гейлі зазначила, що голосування в Генасмблеї “змінить те, як американці ставитимуться до ООН і до тих країн, які проявляють неповагу до США в ООН”.

За словами Гейлі, США запам’ятають це голосування.

“Сполучені Штати запам’ятають цей день, коли стали предметом нападів в Генеральній асамблеї за те, що ми скористалися нашим правом як суверенна нація. Ми згадаємо цей день, коли до нас знову звернуться з проханням внести найбільший внесок в Організацію. Ми запам’ятаємо цей день, коли багато держав звертатимуться до нас, як це відбувається досить часто, з проханням надати ресурси та використовувати наш вплив в їх інтересах”, – наголосила представник США.

Як повідомлялось, 6 грудня президент США Дональд Трамп заявив про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю і доручив Держдепартаменту почати підготовку до переведення посольства Америки з Тель-Авіва до Єрусалиму.

Рішення викликало хвилю протестів у різних країнах світу, а Ліга арабських держав назвала рішення США таким, що не має юридичної сили і закликала Америку відмовитися від нього.

Президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон може зменшити фінансову допомогу тим країнам, які проголосують за резолюцію ООН, в якій США закликають відкликати офіційне визнання Єрусалиму столицею Ізраїля.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE