Politerno > Україна і світ > НАБУ вилучає документи в Ощадбанку у справі щодо списання конфіскації Януковича

НАБУ вилучає документи в Ощадбанку у справі щодо списання конфіскації Януковича

  • 27 Грудня, 2017
  • 1424 Переглядів
  • 0

Постановами Солом’янського суду міста Києва дозволено проведення слідчих дій детективами Національного антикорупційного бюро України в державному “Ощадбанку”.

Про це повідомляє УНН з посиланням на власні джерела і судові постанови.

Слідчі дії будуть проводитися в рамках розслідування фактів незаконного списання коштів, конфіскованих у оточення екс-президента Віктора Януковича.

В “Ощадбанк” надійшли постанови Солом’янського райсуду столиці про виїмку за клопотанням слідчих детективів НАБУ документів по офшорним компаніям. Виїмки відбуваються у справах за фактом незаконних дій посадовими особами банку в зв’язку зі списанням коштів на користь бюджету.

З постанов Солом’янського райсуду стало ясно, що порушено не одну, а як мінімум три справи стосовно посадових осіб – ст. 388 (незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт) і ст. 191 (розтрата) КК України.

Як повідомив INSIDER з посиланням на джерела в Ощадбанку та в правоохоронних органах, детективи НАБУ вже проводять виїмку документів у справі про конфіскацію $1,5 млрд у екс-президента Віктора Януковича і його оточення.

Як повідомлялось, НАБУ відкрило справу стосовно співробітників “Ощадбанку” за розтрату заарештованих “мільйонів Онищенко”. НАБУ підозрює співробітників “Ощадбанку” у викраденні $ 158 мільйонів, що належать компаніям Онищенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE