Politerno > Україна і світ > Справа керівника “Самопомочі” Запоріжжя – заступнику міського голови оголошено про підозру

Справа керівника “Самопомочі” Запоріжжя – заступнику міського голови оголошено про підозру

  • 28 Грудня, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0

Прокуратура Харківської області оголосила про підозру 30-річному заступнику міського голови Запоріжжя Анатолію Пустоварову у справі про запорізькі фіктивні тендери.

Про це повідомляє сайт відомства.

Відзначається, що підозру оголошено за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах ) ККУ.

“Наразі прокуратура області звернулася до Червонозаводського районного суду Харкова з вимогою про обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі завданих збитків”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, прокуратура направила до суду клопотання про відсторонення від займаної посади заступника мера Запоріжжя.

Згідно з сайтом Запорізької міської влади, у мера Запоріжжя є 7 заступників. 30-річним у цьому списку є Анатолій Пустоваров.

Як відомо, 21 грудня Харківська обласна прокуратура проводила обшуки у чиновників міста Запоріжжя за фактом привласнення майна.

Того ж дня арештували керівника Запорізької обласної організації “Самопомочі”, заступника голови облради Владислава Марченка.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що обшуки у чиновників Запоріжжя стосуються корупційних діянь депутата облради від “Самопомочі” Владислава Марченка та його брата Марка. Заступник мера Запоріжжя Анатолій Пустоваров, за словами Луценка, “втік через вікно і в тапках по снігу”.

Пустоваров звинувачення генпрокурора заперечив.

Владиславу Марченку оголосили про підозру у привласненні 87 мільйонів гривень бюджетних коштів.

23 грудня Владиславу Марченку та його брату було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслету.

Також вирішувалося питання щодо обрання запобіжного заходу для третього фігуранта кримінального провадження – директора одного з комунальних підприємств Мелітополя. Прокуратура наполягала на домашньому арешті.

27 грудня прокуратура показала корупційні схеми братів Марченків.

Зазначається, що дане рішення було прийняте “для уникнення політичних спекуляцій з боку однієї з парламентських фракцій щодо нібито політичних переслідувань у Запорізькій області”.

За попередніми даними слідства, підозрюваний разом з іншими особами розробив схему незаконного заволодіння бюджетними коштами.

“Лише у цьому році проведено понад 10 тендерів через систему “Прозорро” на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався”, –  повідомляють у прокуратурі.

Правоохоронці зазначають, що підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, тож державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності.

У прокуратурі додають, що після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм. Уже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого обготівкування.

“За наслідками такої діяльності бюджетам Мелітополя та Запоріжжя нанесено збитків на суму понад 87 млн грн”, – сказано у повідомленні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE