Politerno > Тернопільщина > Чи дійсно на справедливого суддю Мандзія “не тисне” “Справедливість”?

Чи дійсно на справедливого суддю Мандзія “не тисне” “Справедливість”?

  • 4 Січня, 2018
  • 2131 Переглядів
  • 0

Завтра, 5 січня, у тернопільському окружному адмінсуді продовжать розглядати справу щодо оскарження призупинення видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин. Якщо простіше, то йдеться, зокрема, про викиди від торф’яних котелень, які облаштували в місті. Управління екології та природних ресурсів вдалося видати відповідний припис, згідно якого фірма-інвестор котелень ТОВ “Тернопільтепло” не має права експлуатувати котельні доти, доки не приведе їх до всіх екологічних норм. Натомість інвестор вирішив, що всі норми дотримано та пішов у суди доводити свою правду.

Слід додати, що питання торф’яних котелень набуло не лише екологічного, а й політичного характеру. Адже донедавна серед числа інвесторів проекту “світився” рідний брат дружини міського голови Тернополя Сергія Надала.

Та політичний колорит, як виявилося, тягнеться за котельнями і в суді. Позаяк суддя Мандзій, який слухає цю справу, є сином відомого в Тернополі політика зі стажем – Петра Мандзія. Останній зараз представляє в області партію екс-двічі керівника Служби безпеки України Вадима Наливайченка, – “Справедливість”. Мандзій навіть брав участь в акціях під Верховною радою пліч-о-пліч Саакашвілі, тримаючи в руках прапор “Справедливості”.

Нагадаємо, що у політичних колах Мандзій відомий як депутат Тернопільської міської ради трьох скликань – 2002-06, 2006-10, 2010-15 рр. Більшість цього часу він представляв партію “Наша Україна”. Більше того, з 2005–2007 рр. очолював міський осередок партії “Наша Україна”, а від жовтня 2007 р. був головою Тернопільської обласної організації політичної партії “Наша Україна”. На початку 2013 року Петра Мандзія виключили з “Нашої України”, тим не менше він “добросовісно” допрацював депутатом Тернопільської міської ради до кінця каденції (2015 р).

Тому й не дивно, що, маючи такий політичний досвід, Мандзій “прилаштувався” під “крило” Наливайченка. Та, вочевидь, реформаторські й опозиційні пориви руху “Справедливість” втілити на Тернопільщині йому не особливо хочеться. Петра Мандзія часто пов’язують з відомим будівельником Василем Лилом та начальницею управління освіти ТМР Ольгою Похиляк. А ці люди також дуже близькі і до очільника міста Сергія Надала, який всіма силами намагається відстояти проект з торф’яними котельнями.

Така політична “зв’язка” може пояснити, чому син Петра Мандзія, який, власне, і розглядає “торф’яну” справу поводить себе дивно, на думку місцевих активістів. Зокрема активісти дивуються, чому на останньому засіданні суддя запитував у представників екології, чи вважають вони фотовідбиток з відміткою суду про отримання позовних документів достатнім підтвердженням для припинення розгляду. Дивно й те, чому реєстрація та призначення дат судів в реєстрах теж не береться до уваги суддею та ін.

Буде вкрай прикро, якщо на суд намагаються впливати руками близьких родичів, які, здавалося б взялися представляти опозицію до діючої системи, а не ще одну “кишенькому” партію для мера. Мабуть, не на такий сценарій розраховував Наливайченко…

Читайте також: Новий рік зі старими скандалами: як Тернопільська мерія зустрічатиме 2018-тий?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE