Politerno > Тернопільщина > Кому полегшили життя “картки тернополянина”?

Кому полегшили життя “картки тернополянина”?

  • 4 Січня, 2018
  • 1715 Переглядів
  • 0

Про “панацею” у вигляді “файних карток” у Тернополі не чув хіба що глухий.

Як повідомила прес-служба Тернопільської міської ради, у місті вступив у дію диференційований тариф на проїзд у міському громадському транспорті, відповідно до якого власники “Карти тернополянина” або електронного проїзного квитка сплачують за проїзд за старими тарифами – 3 гривні у тролейбусах та 4 гривні у маршрутках. При готівковому розрахунку вартість проїзду становить 4 гривні у тролейбусі та 5 гривень у маршрутці.

Як уже стало звичкою міської влади, кожна реформа в Тернополі супроводжується гучними лозунгами “Все для людей!”. Інформаційні сайти з орбіти міського голови тривалий час обробляють психіку громади перед черговим нововведенням, внушають безальтеративне благо від “найпрогресивнішого” мера і тоді запускається сам процес “реформи”. Реальність, нажаль, здебільшого прямо протилежна обітницям.

Так сталось і з “картками тернополянина”. Окрім неприємного сюрпризу у вигляді підняття тарифів на проїзд, мешканці міста зіштовхнулись із проблеми щодо поповненням карток, купівлею електронних квитків та незчитуванням їх валідаторами у маршрутках.

Читайте також: Скандал навколо “картки тернополянина” набирає обертів

У громадському транспорті можна почути логічні запитання тернополян: “Для чого нам вистоювати черги?”, “Для чого бігати в пошуках пункту поповнення цих карток?”… Щодо власників соціальних карток для пенсіонерів – взагалі нонсенс.

Тож на сайті міськради пролили світло на найпоширеніші питання стосовно карток.

На запитання: “Як їздять пільговики?”, була дана відповідь: “Кількість пільговиків, які мають право безкоштовного проїзду у маршрутках, залишилася тією ж – три особи. У випадку, якщо заходить четвертий пільговик, то він повинен розрахуватися: – або готівкою у сумі 5 грн., – або придбати звичайний електронний проїзний квиток, поповнити баланс і після цього з квитка буде зніматися сума 4 грн.”. А що буде, коли введуть трирівнений тариф і вартість за електронним квитком буде вищою (як відомо, у міської ради є у планах зробити таке)? Тоді пенсіонерам доведеться платити ту ж вартість, що приїжджим або вичікувати на зупинках маршрутку, в якій буде менше трьох пільговиків.

Питання: кому ж полегшать життя ці реформи від “найпрогресивнішого” мера? – залишається відкритим. А відповідь, скоріше за все, криється у чиїхось кишенях…

Як повідомлялось, станом на 27 грудня майже 60 тисяч тернополян подали документи на виготовлення електронного проїзного квитка, при розрахунку яким вартість за проїзд у громадському транспорті Тернополя не зміниться.

Читайте також: Тернополянка стверджує, що “соціальна картка тернополянина” порушує Конституцію України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE