Politerno > Тернопільщина > Про “молочну аферу” депутата Тернопільської облради від БПП Крижовачука

Про “молочну аферу” депутата Тернопільської облради від БПП Крижовачука

  • 2 Лютого, 2018
  • 2028 Переглядів
  • 0

Не так давно кожен охочий міг прочитати в окремих тернопільських медіа інформацію про неймовірний рекорд з найбільшого надою на одну корову – майже 10,5 тонн, який зафіксували на підволочиському підприємстві ТОВ “Україна”.

Щоправда, як з’ясувалось, неймовірна новина – лише вдала махінація, на яку зважився власник агропідприємства, Герой України та за сумісництвом депутат Тернопільської облради від БПП Олег Крижовачук.

Виявляється “великий дояр” Тернопільщини вдало обвертів як простих людей, так і державні служби ідентифікації поголів’я та державне управління ветеринарного та санітарного контролю, видаючи бажаний результат за дійсність. Крім того, ефективно скористався пан Крижовачук і медійниками, які розповсюдили фейкову новину у низку тернопільських ЗМІ. Її суть полягала в тому, що нібито на підприємстві “великого молочаря”: “у 2017-му досягли найвищих за всю аграрну історію Тернопільщини надоїв молока. В середньому на одну дійну корову отримали по 10 тисяч 763 кілограми”.

Насправді ж, таких результатів пан Крижовачук досягнув з допомогою тільних телиць, яких таємно докупив. Про цих “запасних” корівок ніхто не знав і їхнє молоко дописували на стареньких та змучених корів. Своїх же працівників пан Крижовачук часто навіть підштовхував на протизаконні дії, щоб ті трішки фальсифікували дані по кількості поголів’я у господарстві. Так, на кожну сотню корів, зазначених у формі звітності №24 (Звіт про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин), “під грифом таєно” доїлося ще 40-60 молодих попередньо прикуплених молодих корів, які перебувають в окремих необлікованих приміщеннях. Саме таким чином “великий дояр” Тернопільщини завоював цей почесний “титул”.

А оскільки держустанови не проводять жорстких аудиторських перевірок і часто вірять поданим цифрам, “молочна афера” пана Крижовачука пройшла як по маслу.

У реальності ж, як стало відомо нам, на господарстві чесні надої молока становлять у середньому до 25 літрів на одну корову. Реальні річні надої поголів’я становлять планову продуктивність 5-7 тонн молока.

Як розповідають працівника ТОВ “Україна”, дається взнаки совєцьке минуле пана Крижовачука. Його бажання за будь-яких умов бути першим на паперових звітах. Така модель “результативності” панувала багато десятиліть у колишньому СРСР і привела до повного краху та розвалу сільськогосподарського комплексу у 80-90 роках минулого століття.

Подейкують, що ще одним фактором такої “фантастичної” статистики підприємства Крижовачука є бажання його продати. Зрозуміло, що за таких умов пан Олег надіється на значно вищу від реальної ціни.

Репортер

Читайте також: Гадз намагається скасувати результати голосування за відставку Луценка через комісію з питань регламенту

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE