Politerno > Україна і світ > Верховна Рада дала хід закону про “деокупацію Донбасу”

Верховна Рада дала хід закону про “деокупацію Донбасу”

  • 6 Лютого, 2018
  • 1391 Переглядів
  • 0

Верховна Рада відмовилась скасовувати рішення про ухвалення закону щодо забезпечення державного суверенітету України над окупованими територіями Донецької й Луганської областей.

Проект відповідної постанови “Опозиційного блоку” (№7163-П) підтримали лише 37 депутатів.

 “37 “за” – постанова відхилена. Це відкриває шлях до підписання закону про деокупацію” – заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Ініціатори постанови посилалися на порушення регламенту при ухваленні закону 18 січня.

Перший віце-спікер Ірина Геращенко зазначила, що той закон “просто констатує правду”, що Донбас окуповано Росією, як і Крим.

Лідер фракції “Народний фронт” Максим Бурбак заявив: “Якщо ви так піклуєтеся за соціальний захист військ окупаційного режиму Росії, то зробіть про це законопроект. Не нав’язуйте нам парадигму, яку вам передають з Кремля через Медведчука, що на сході України громадянський конфлікт. Це відкрита агресія Росії. І Росія буде відповідати за всі ті злочини, які вона творить на сході України й в анексованому Криму”

“Ми не допустимо реваншу п’ятої колони Кремля в цьому залі”, – додав він

Як повідомлялось, 18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу., який, зокрема, визнає Росію агресором і окупантом.

Як заявив депутат від “Батьківщини” Сергій Соболєв, якщо брати загальну характеристику законопроекту, то при всіх недоліках і недомовленостях цього документу він є суттєвим кроком вперед, порівняно з діючою до сьогодні законодавчою базою, що регулює ситуацію навколо окупованих територій Криму та частини Донбасу.

Однак наступного дня депутати фракції “Опозиційний блок” внесли проект постанови про скасування результатів голосування за цей закон, через що спікер не міг підписати його.

Читайте також: Гібридний патріотизм

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE