Politerno > Тернопільщина > Конфлікт між екс-“свободівцями” та Андрієм Палюхом набирає обертів

Конфлікт між екс-“свободівцями” та Андрієм Палюхом набирає обертів

  • 6 Лютого, 2018
  • 3706 Переглядів
  • 0

У Тернополі не вщухає конфлікт між екс-«свободівцями» Іваном Сороколітом, Ігорем Турським та лідером обласного осередку партії «Сила людей» Андрієм Палюхом.

Власне, щодо лідерства останнього у декого з членів цієї партії є заперечення. У той же час, навіть за їх твердженнями й наданими документами, на момент вступу у «Силу людей» трійці екс-депутатів ТМР, Андрій Палюх все ж очолював обласну організацію партії, а тому й виставляв певні претензії до їхніх дій, називаючи «рейдерською командою».

За його словами, Сороколіт та Турський у цілях захоплення обласного представництва «Сили людей», починаючи з жовтня минулого року, розпочали процес заведення у партію членів своїх родин та друзів.

Ось про що пише на своїй сторінці у Facebook сам Андрій Палюх (фрагмент):

Дії наступні: невідомі на той час люди з рейдерської команди Сороколіта та Турського починають через Київ вступати у партію «Сила Людей», ніхто з даних людей не підтримує жодних контактів з місцевою командою партійців, вступи йдуть так, щоб не привертати уваги, а саме 25.10.2017р. вступає Войцишин Юрій, 26.10.2017р. вступає Щур Світлана (помічниця Сороколіта-Турського), 26.10.2017р. вступає Волянська Олександра, 10.11.2017р. вступає Шуляр Світлана (сестра Сороколіта), 27.11.2018р. вступає Кулик Ігор, 27.11.2017р. вступає Різник Олег (кум Сороколіта), 01.01.2018р. вступає Чорненький Михайло (свободівець, покинув з Сороколітом), також вступає Вовк Алла, Абрам‘юк Св‘ятослав. Завдання у них – тихенько чекати відмашки своїх «ватажків» Сороколіта та Турського. Далі 15.01.2018р. вже під овації рейдерської команди, заручившись обведеною «навколо пальця» громадськістю, мали б увійти у гру рейдерського захоплення «ватажки», що і відбувалося. Але партійці Тернопільської міської організації «Сила Людей», почувши про такий нахабний крок рейдерського угрупування, які скоріш за все, вже стали політичними-наркоманами, категорично виступили проти того, аби будувати нову політику старими, протертими депутатами-вигнанцями. Ватажки, використовуючи частину своєї команди, почали писати на сторінках ФБ різні гадості і незрозумілі претензії голові обласної організації «Сила Людей» Андрію Палюху, який висловив позицію міської організації «Сила Людей». Почали цькувати некоректними дописами і, звичайно, важкою артилерією – не зареєстрованими сайтами, на які не можливо звернутися до суду, також сайти належать особам, що некоректно висловлювалися на згаданих сторінках ФБ. По традиційній схемі рейдерства треба з рупора кричати, що голова не голова і всі нелегітимні, а дані мінюсту то не дані (хоча освідчені громадяни все зрозуміють і зроблять висновки terjust.gov.ua/635-2/ ; http://rgf.informjust.ua/home/index ). Рейдерство – це звичайно дороге задоволення, так що посіпаки Сороколіта та Турського отримують великі гонорари, якщо «ватажки» їх не використовують в темну, саме помічник-журналіст «ватажків» почала різко звинувачувати про погрози у її сторону. Звичайно добре би було для всіх, щоб вона звернулася у відповідні органи, якщо їй погрожували, незрозуміло, чому вона це незробила?! Так запрацював маховик рейдерського угрупування. Цікаво на скільки він великий і хто ще проявиться у гоп-компанії рейдерів Івана Сороколіта та Ігоря Турського, що йдуть по головах усіх без перебору і колег-депутатів, і громадськості, бо так страшно вигнанці хочуть влади.

Іван Сороколіт не забарився з відповіддю:

Андрію, не дивлячись чи з власної волі/бажання чи за проханням зі сторони ти вже кілька тижнів озвучуєш неправду та обливаєш брудом мене та Ігоря Турського брудом в кращих психотропних традиціях міського голови Сергія Надала та моєї колишньої партії “Свобода, прокоментую так:1. Прошу припинити обливати брудом та вибачитись за вже сказане.
2. Ні публічно, ні приватно я тебе не ображав та не зводив на тебе будь-які наклепи.
3. Вибач, але я не сприймаю риторики “перед написанням заяви на вступ в партію потрібно було “поспілкуватись”. Особливо не сприймаю, якщо це озвучує представник партії “Сила Людей”, котра декларує нові підходи в політиці. Якщо і у цій партії має бути позастатутне “спілкування з власником”, то тоді партія лукавить і насправді є такою ж як і багато інших “політичних проектів. 
4. З офіційними керівними органами публічно та на офіційних засіданнях радо зустрінусь. Але не коректно з твого боку вводити в оману людей щодо існування активного осередку партії.
5. Вище ти навів перелік кількох прізвищ людей, котрі нещодавно вступили або планують вступити в партію “Сила Людей”. Не дуже зрозумів які саме зауваження у тебе до цих людей окрім того, що можливо я їх знаю і можу дуже позитивно про них відгукнутись. Це не “мої” люди. Це самодостатні особистості, котрих, повір не на жарт зачіпає твоє “чиїсь люди”.
6. Якщо ти щиро розбудовуєш чи планував розбудовувати партію, то я не розумію як саме ти це планував робити. За принципом особистої лояльності? Але ж “Сила Людей” якраз і ставить собі за мету щоб у партії не було “власника/директора”. Я не маю застережень і не можу їх мати до будь-кого, кого ти запросив чи запросиш в партію. Важливо, щоб усі хто будуть долучені – працювали за чітко описаними (на папері!) правилами і рухались до спільних цілей та мети – зміна країни.
7. Я неприховано і публічно, і приватно переконую активних тернополян та мешканців області придивлятись та долучатись до “Сили Людей”. Без поправки на “особисту вірність”. Якщо б я таке робив, то це принижувало б і мене і ще більше – того, кого я агітую. Якщо ти щиро бажаєш побудувати партію нового взірця, то надіявся, що ти чиниш так само. 
8. Те, що ти зараз робиш, в першу чергу виставляє тебе в негативному світлі. Інформаційно та брудом нас вже намагались знищити наші досить сильні опоненти. Від того, що ти бажаєш щоб ми були “рейдерами”, “корупціонерами” чи “негідниками” ми ними не станемо. Хоч ми далеко не ідеальні. Як і будь-хто в цьому світі.
9. Здивований, що цей неправдивий допис стосовно іншої партії вкотре лайкає представник партії “Батьківщина”. Цього разу керівник міської організації парії – Микола Сліпченко – Mykola Slipchenko. Навіщо? 
10. Дуже неприємно, що ти намагаєшся ставити “на моральну розтяжку” спільних знайомих й агітуєш їх підтримувати твою, м’яко кажучи, некоректні коментарі та поведінку.
11. На останок ще раз попрошу тебе перечитати пункт 1.
Порада: шукати вихід в позитиві, конструктиві, побудові, а не бруді, негативі, натяках на погрози. Вмій визнавати помилки. Усі помиляються. І я також.

Можна помітити, що у своєму коментарі Іван Сороколіт висловлює невдоволення тим фактом, що допис Андрія Палюха вподобав голова міської організації ВО “Батьківщина” Микола Сліпченко. На що отримав відповідь “батьківщинця”:

Вкотре переконуюся, що за роки політичної активності Ви виробили унікальний метод ведення дискусії – він не передбачає, навіть більше – виключає, що інша сторона права чи в її словах чи твердженнях є доля раціо. Такий егоцентризм – як мінімум некоректний по відношенню до співбесідника. Моє відношення до партійної дисципліни Ви знаєте, так само як я знаю Вашу. Поведінку та позицію по відношенню до Андрій Палюх та місцевої організації “Сила людей” НЕ ПІДТРИМУЮ і вважаю НЕПРАВИЛЬНОЮ. P.S. З приводу того, які пости мені вподобувати, а які ні: залишу це право за собою. FB – вільний простір і не маю намірів з кимось це погоджувати.

Як пояснив Андрій Палюх в наступних коментарях, для змін в країні Сороколіту та Турському, в першу чергу, потрібно навчитися дотримуватися Законів України та партійних статутних документів. Адже, будучи членом партії “Пора”, Іван Сороколіт порушує статтю 6 Закону України про політичні партії і статут партії “Сила людей”.

На його думку, партія нового взірця не може бути побудована старими “протертими” депутатами: “Прошу нових людей зайняти ці місця, щоб такі як Ви не могли обманювати Тернополян”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE