Politerno > Тернопільщина > На активістів Станька та Іваненка написали ще дві заяви щодо вимагання грошей – прокуратура

На активістів Станька та Іваненка написали ще дві заяви щодо вимагання грошей – прокуратура

  • 7 Лютого, 2018
  • 1932 Переглядів
  • 0

Зростає кількість осіб, які звернулись із заявами про вимагання від них грошей.

Прокуратурою Тернопільської області зареєстровано ще 2 провадження за частиною 2 ст.189 КК України (вимагання із погрозою насильства над потерпілим чи його близькими родичами, пошкодження чи знищення майна потерпілого, або майна, що перебуває у його віданні чи під охороною, вчиненому за попередньою змовою групою осіб) стосовно трьох тернополян.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Як повідомлялось, прокуратура Тернопільської області затримала адвоката, у минулому працівника поліції, який разом з двома громадськими активістами вимагав у тернопільського підприємця 71 000 грн.

За ці гроші вони, нібито, обіцяли не перешкоджати у будівництві в обласному центрі об’єкта малої архітектурної форми (кіоска). У випадку ненадання коштів підприємцю погрожували знищенням особистого майна.

3 лютого суд задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваним у вимаганні хабара адвокату (колишньому працівнику поліції) та двом громадським активістам, Олексію Станьку і Михайлу Іваненку.

У свою чергу, активісти ГО “Ідея Нації” вимагають звільнення Олексія Станька, якого звинувачують у вимаганні хабара. Затримання Олексія вони називають політичним замовленням і тому прийшли під обласну прокуратуру з довгостроковим пікетом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE