Politerno > Україна і світ > У БПП вимагають покарати активістів через пікет будинку Луценка та сутички під Радою

У БПП вимагають покарати активістів через пікет будинку Луценка та сутички під Радою

  • 1 Березня, 2018
  • 1384 Переглядів
  • 0

Фракція БПП заявила, що активісти,  які під Верховною Радою поранили 14 поліцейських та пікетували біля будинку Генпрокурора Юрія Луценка, мають відповісти за свої дії.

Про це з трибуни парламенту разом з іншими колегами по фракції заявив її голова Артур Герасимов.

“Події під Верховною Радою, внаслідок яких було поранено щонайменше 14 правоохоронців, вийшли за межі демократичного права на мирне зібрання і набули терористичних проявів”, – сказав він.

За його словами, застосування невмотивованої агресії проти поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії – це спроба встановити верховенство сили в державі, спровокувати безлад та посіяти терор і хаос.

“І з огляду на це, і на так званий пікет під приватним помешканням Генерального прокурора Юрія Луценка, який не на словах, а на ділі повертає вкрадені гроші в державу і бореться за її незалежність, може бути нічим іншим, як погрозою”, – заявив голова фракції БПП.

Він додав, що мітингувальники діють на користь країни-агресора, вимагають звільнити людину, яка підозрюється у державній зраді та використовують засоби залякування та психологічного тиску на Генпрокурора.

“Фракція БПП вимагає негайно вжити невідкладних заходів для захисту верховенства права в країні та забезпечення громадського порядку. Особливо, коли дії вчиняються проти особи, яка не на словах, а на ділі допомагає повертати вкрадені гроші та захищає незалежність України”, – заявив Герасимов.

Політик додав, що силові дії проти правоохоронців повинні отримати жорстку реакцію, а винні мають бути покарані.

Як повідомлялось, 27 лютого внаслідок сутичок, які сталися під Верховною Радою, постраждали правоохоронців.

Активісти “Руху нових сил” оголосили безстрокове пікетування помешкання генпрокурора Юрія Луценка з вимогою звільнити соратника лідера РНС Міхеіла Саакашвілі Северіона Дангадзе.

Під час пікету між активістами та Юрієм Луценком стався конфлікт. Учасники пікету біля будинку генерального прокурора Луценка звинуватили главу ГПУ в тому, що він напав на них з сокирою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE