Politerno > Україна і світ > “Поїхала п’яна “валити сепарів”: Москаль розповів, як Савченко попала в полон та про її ймовірну вербовку (Відео)

“Поїхала п’яна “валити сепарів”: Москаль розповів, як Савченко попала в полон та про її ймовірну вербовку (Відео)

  • 25 Березня, 2018
  • 3067 Переглядів
  • 0

Позафракційний нардеп Надія Савченко у 2014 році потрапила в полон до терористів “ЛНР”, в результаті чого була вивезена на територію Росії, тому що “в самоволку” в стані алкогольного сп’яніння поїхала “мочити сепарів”.

Про це в інтерв’ю УП розповів колишній глава Луганської ВГА, а нині голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, з вини Савченко в той день загинули 15 бійців АТО, яких вона взяла з собою.

“Поїхали вони, значить “валити Сепар” – і довалились. 15 (бійців АТО – прим. ред.) з її вини загинули в той день, вона ж п’яна звалилася з бронетранспортера, її забрали ці бойовики або росіяни, хто там був”, – зазначив Москаль.

Він також підкреслив, що “добровольцем” Савченко складно назвати, вона скоріше є дезертиром, оскільки на той момент була кадровим військовослужбовцям ЗСУ, але самовільно покинула свою частину.

Москаль дорікнув журналістам, що вони “зробили з неї льотчицю”. Він стверджує, що ніяким “льотчиком” вона не була і лише вчилась на штурмана.

“Штурман і льотчиця – така ж різниця, як льотчик і стюардеса” – заявив політик.

Також Москаль не виключає, що Надія Савченко була завербована в Росії.

“Подивіться як Росія розкручує цей судовий процес (в Росії – прим. ред.). Маса судових процесів відбувається. Ви бачили щоб щось по Сущенку показували на російському телебаченні? Вона прийшла (звільнена – прим. ред.) вже повністю завербована, або оброблена.. її Росія випустила спеціально, як диверсанта… Всі її дії вказують, що людина прийшла внести деструктив в і так деструктивно працюючий парламент. Це одразу ж зрозуміла Тимошенко і виключила і з партії, і з фракції…”, – переконаний Москаль.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід нардепу Надії Савченко у вигляді тримання під вартою на 59 діб до 20 травня без альтернативи внесення застави.

Як повідомлялось, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Учора ми повідомляли, що Савченко у СІЗО оголосила голодування – їй дали гарячу воду й душ.

Читайте також: Як склеювалася справа Савченко, хто нею може скористатись і що це означає для української політики

або Банкова з дивовижним мистецтвом перетворює незначні фігури в серйозних супротивників – Речинський

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE