Politerno > Тернопільщина > Овчарук ховає скандальне (сфальшоване) рішення облради щодо реорганізації школи мистецтв

Овчарук ховає скандальне (сфальшоване) рішення облради щодо реорганізації школи мистецтв

  • 5 Квітня, 2018
  • 3290 Переглядів
  • 0

Василь Деревляний – перший заступник голови Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської обласної організації ВО “Батьківщина”

Оригінал рішення Тернопільської обласної ради щодо скандальної реорганізації школи мистецтв ім. І.Герети голова обласної ради Віктор Овчарук ховає від батьків та першого заступника.

2 квітня Василь Деревляний повідомив, що прийняте Тернопільською облрадою рішення про реорганізацію школи мистецтв є сфальшованим. Тож історія має своє продовження.

Наводимо повний текст повідомлення з Фейсбук-сторінки пана Василя:

Шановні друзі. Я знаю, що сьогодні чистий четвер, але я особисто та фракція “Батьківщина” в обласній раді підставили плече та надали підтримку батькам, учням, вчителям школи мистецтв ім. І Герети в іхній боротьбі.

Хочу вас проінформувати про чергове зловживання законами, регламентом, інструкцією з діловодства у Тернопільській обласній раді. Для цих людей, які боряться за свої права, кожна інформація має значення, особливо коли ми разом готуємо позови до суду про скасування рішення обласної ради щодо реорганізації та ліквідації школи мистецтв ім. І Герети.

Для особистого аналізу…

Другого квітня голова обласної ради підписав в таємному режимі рішення щодо реорганізації та ліквідації школи мистецтв ім. І. Герети та передав це рішення особисто директору цієї школи. Того ж дня пані директор в таємному режимі без відома батьків, учнів та вчителів подала всі документи до державного реєстратора про ліквідацію школи, а вже 3-го квітня ця пані поїхала в м. Київ в міністерство освіти для здачі документів по утворенню якоїсь іншої школи. Чиєї особисто школи нікому наразі невідомо.

3-го, 4-го квітня я, як перший заступник голови обласної ради, не міг отримати копії рішення.

Того ж дня, 4-го квітня, я поцікавився в голови обласної ради чому я не можу взяти копії рішення. Він сказав, що відсутній підпис керівника апарату. Але в кінці цього дня в канцелярію зайшов оригінал рішення, працівники зробили копії, але через декілька хвилин заступник керівника апарату забрала цей оригінал рішення.

Сьогодня, 5 -го квітня, я, як виконуюючий обовязки голови обласної ради, зайшов в канцелярію, щоб подивитись на оригінал рішення по цьому питанню, хто візував цей документ і хто робив реєстрацію розсилки даного рішення. На превеликий жаль в канцелярії такого документу не виявилося, а це суперечить інструкції з діловодства у Тернопільській обласній раді та її виконавчому апараті, – розділ 2, пункт 146: “оригінали рішень та протокольних доручень обласної ради передаються на зберігання у протокольну службу виконавчого апарату”.

Де оригінал нікому не відомо. Його напевно отримали вже всі, крім батьків та вчителів школи мистецтв ім. І. Герети.

Кажуть, що цей документ в голови в сейфі, “засекречений”.

Де тут буква закону по захисту прав людей? Де правоохоронні органи?

До речі, коли підписується рішення воно невідкладно має бути оприлюднене на сайті Тернопільської обласної ради. По сьогоднішній день таке рішення на сайті відсутнє.

Є інформація, що і 21-а школа вже протестує. Ось як деякі чиновники у великий Великодній піст створюють людям “святковий настрій”.

Читайте також: Майбутнє школи мистецтв ім. І. Герети, або хто отримає дивіденди від “реорганізації”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE