Politerno > Україна і світ > В СБУ запевнили, що вибух під “Еспресо” – це влаштований Росією замах на Мосійчука

В СБУ запевнили, що вибух під “Еспресо” – це влаштований Росією замах на Мосійчука

  • 5 Квітня, 2018
  • 1420 Переглядів
  • 0

Правоохоронці з’ясували, що вибух біля телеканалу “Еспресо” в Києві був замахом на життя народного депутата Ігоря Мосійчука.

Як передає “Інтерфакс-Україна“, про це повідомили на брифінгу у четвер перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко та заступник голови СБУ Віктор Кононенко.

“З урахуванням отриманої інформації, саме Мосійчук був їм потрібен”, – сказав Павло Кононенко.

“Організатор – представник Головного управління Генштабу РФ”, – додав Віктор Кононенко.

Він розповів, що оперативник Генштабу в’їхав до України за підробленими документами для безпосередньої координації дій виконавців.

Як повідомили УП в СБУ, за підозрою у виконанні теракту затримано чоловіка на ім’я Михайло М’ятних, його вже арештували.

Ще двох виконавців оголошено в розшук. Це уродженець Азербайджану Олександр Григорян та уродженець Волині Ігор Лисак. Зараз вони перебувають в Росії. Їм повідомлено про підозру заочно.

“Двох фігурантів справи спецслужби РФ завербували під час перебування на тимчасово анексовані території Криму та візитів до Росії”, – наголосив Віктор Кононенко.

За його словами, після здійснення замаху вони залишили територію України.

“Нам відомо де вони переховуються від українського правосуддя”, – підкреслив заступник голови СБУ.

Правоохоронці встановили, що М’ятних готував вибухівку в гаражі. Там він встановлював вибуховий пристрій на придбаний одним із спільників мопед.

“Під час обшуку в гаражному кооперативі оперативники СБ України вилучили п’ять тротилових шашок, дві гранати РГД-5, гранатомет РПГ-26, вогнепальну зброю та дроти використані для монтажу вибухівки”, – розповідає прес-центр СБУ.

Як відомо, 3раніше голова СБУ Василь Грицак заявив, що розкрито напад, в результаті якого постраждали троє осіб, зокрема, народний депутат від “Радикальної партії” Ігор Мосійчук, та загинули двоє осіб.

Як повідомлялось, 25 жовтня близько 22:00 в Солом’янському районі Києва стався вибух, в результаті якого загинули дві людини – колишній співробітник юридичного департаменту Міністерства внутрішніх справ Михайло Мормиль і охоронець народного депутата Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір.

Читайте також: Метою теракту біля телеканалу “Еспрессо” міг бути не Мосійчук. “Ескадрони смерті” або одеські розборки

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE