Politerno > Україна і світ > Трамп роздумує про більш потужний ударі по Сирії, але занепокоїний долею російських військових

Трамп роздумує про більш потужний ударі по Сирії, але занепокоїний долею російських військових

  • 11 Квітня, 2018
  • 1409 Переглядів
  • 0

У Пентагоні стурбовані тим, що в ході можливих ударів США по Сирії можуть постраждати російські військові.

Про це повідомляє в середу Los Angeles Times.

“Групи планування в Пентагоні готові до відповіді на нещодавню хімічну атаку в Сирії, проте одна небезпека викликає особливу тривогу – чи не загинуть при авіаударі російські військові на сирійській території, що призведе до того, що регіональна війна переросте в конфронтацію між Вашингтоном і Москвою”, – стверджують джерела.

Джерела газети з числа колишніх і діючих офіційних осіб стверджують, що крім ракет “планується використовувати літаки для ударів по численним цілям в Сирії”.

За даними джерел, Пентагон, ймовірно, вимагає від президента включити в число цілей для нанесення ударів “фабрики з виробництва силами Башара Асада хлору і інших отруйних речовин”, урядові командні пункти. Якщо Трамп погодиться на розширену кампанію з нанесення ударів, то командування Пентагону “швидше за все, буде наполягати на знищення сирійської системи ППО, яка включає, як повідомлялося, сучасні С-400 російського виробництва”.

Щоб уникнути втрат серед російського персоналу в Сирії Вашингтон може завчасно попередити Москву про час і місця ударів, вважають джерела.

Проти виступають військові, які вважають, що Росія передасть ці дані сирійським силам. Це сприятиме знищенню сирійцями засобів нанесення ударів.

The New York Times пише, що президент США Дональд Трамп  разом з радниками обговорює, якої сили варто нанести удар по Сирії у відповідь на нібито застосування хімічної зброї проти мирних жителів в сирійському Думі. 

7 квітня 2017 року США завдали ракетного удару по сирійській авіабазі Шайрат у відповідь на хіматаку в Хан-Шейхуні, за яку, за словами Вашингтона, несе відповідальність Дамаск.

Однак тепер, в Білому домі вважають, що аналогічна за силою відповідь в нинішній ситуації не матиме належного ефекту.

“Чиновники адміністрації … очікують, що будь-які нові удари будуть ширшими, ніж в минулому році. Питання лише в тому, наскільки більш великими”, – заявило джерело в Білому домі.

За його даними, можливі варіанти авіа- і ракетних ударів включають в себе збільшення числа цілей для удару, а також нанесення цих ударів протягом більш ніж одного дня.

Як повідомлялось, ударна група ВМС США на чолі з авіаносцем Harry S. Truman прямує до Середземного моря.

Читайте також: Якого удару Трамп може завдати по Сирії в найближчі дні і чим відповість Росія

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE