Politerno > Україна і світ > В “Укрзалізницю” прийшли з обшуками до одного з керівників

В “Укрзалізницю” прийшли з обшуками до одного з керівників

  • 12 Квітня, 2018
  • 1374 Переглядів
  • 0

ГПУ спільно з СБУ провели обшуки, в в приміщенні офісу ПАТ “Укрзалізниця” у справі щодо зловживань на підприємстві.

Про це УП повідомила речниця Генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

За її словами, слідчі дії проходять не вперше.

“В “Укрзалізниці” у нас одне кримінальне провадження. Воно в нас триває вже не перший місяць. Слідчі дії періодично відбуваються там, у тому числі і обшуки. Нічого нового”, – сказала вона.

Сарган зазначила, що після завершення слідчих дій, якщо будуть якісь новини і якщо буде у тому потреба, у ГПУ повідомлять про це детальніше.

Разом з тим у прес-службі ПАТ “Укрзалізниця” повідомили, що обшуки відбуваються у приміщенні офісу за адресою вулиця Тверська,5.

“Керівництво ПАТ “Укрзалізниця” створює всі необхідні умови для роботи представників правоохоронних органів та наголошує на своїй зацікавленості у викоріненні будь-яких протиправних явищ у роботі компанії”, – зазначили там.

Більш детальніше повідомити “Українській правді” про деталі слідчих дій, коли прийшли правоохоронці, до кого саме та що шукають, у прес-службі відмовились повідомити, заявивши, що за такою інформацією краще звертатися до правоохоронців.

За даними джерела “Економічної правди”, обшуки проводяться у члена правління “Укрзалізниці” Сергія Михальчука.

Як відомо, Михальчук підозрювався “у справі зловживань в особливо великих розмірах і злочинній змові з метою корупційних доходів” разом з братами Дубневичами.

У 2009-2011 роках він був заступником гендиректора “Укрзалізниці” Михайла Костюка. Останній відомий тим, що запатентував разом із Дубневичами рейкові скріплення, за які УЗ щороку сплачувала мільйони гривень.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

16 листопада 2017 року правоохоронці провели близько 50 обшуків у 6 регіонах України у справі зловживань в “Укрзалізниці”.

“Підозрюються громадяни Дубневичі, Михальчук, Костюк і інша весела гоп-компанія”, – написав тоді міністр інфраструктури Омелян.

Водночас голова комітету Верховної Ради з питань транспорту Ярослав Дубневич заявив, що жодних обшуків у справі “Укрзалізниці” у нього не було.

Володимир Омелян розкритикував на засіданні уряду главу “Укрзалізниці” Войцеха Балчуна.

Також Омелян звинуватив Балчуна у сприянні корупції в “Укрзалізниці”.

Глава “Укрзалізниці” Балчун визнав, що спілкується з нардепом Ярославом Дубневичем, оскільки той очолює парламентський комітет з транспорту.

Як відомо, “Укрзалізниця” закуповує запчастини, які виробляють компанії братів Дубневичів.

Згодом Володимир Омелян озвучив масштаби крадіжок на “Укрзалізниці”. За його даними з “Укрзалізниці” крадуть від 10-ти до 15-ти мільярдів гривень кожного року, навіть у нинішньому стані. Ці гроші мають бути спрямовані не в кишені окремих людей, а на модернізацію компанії.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE