Politerno > Тернопільщина > У Тернопільській ЗОШ №21 проти об’єднання зі школою мистецтв ім. І.Герети (Документ)

У Тернопільській ЗОШ №21 проти об’єднання зі школою мистецтв ім. І.Герети (Документ)

  • 12 Квітня, 2018
  • 4016 Переглядів
  • 0

Як ми вже повідомляли, депутати Тернопільської обласної ради на сесії 28 березня прийняли рішення про реорганізацію Тернопільської обласної експериментальної комплексної школи мистецтв ім. І.Герети шляхом злиття із Тернопільською ЗОШ №21 та створення спеціалізованої комплексної школи мистецтв імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради із обов’язковим збереженням статусу специфіки та навчальних планів.

Дане рішення зустріло шквал негативних емоцій. Батьки заблокували трибуну. Вони заявили, що будуть добиватись аби дане рішення було скасоване.

Батьки та педколектив небезпідставно вважають, що після об’єднання викладачі або одного або іншого навчального закладу залишаться без роботи і це фактично означає ліквідацію закладу, з чим миритися вони не планують.

Як повідомив згодом на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний, прийняте рішення про реорганізацію обласної школи мистецтв імю І.Герети – сфальшоване.

За його даними, за декілька днів до сесії, на знак протесту проти рішень постійних комісій до обласної ради було направлене звернення колективу школи, батьків та громадськості, яке 13 березня було включене до порядку денного і мало бути розглянуте першим на пленарному засіданні 28 березня.

“Однак, незважаючи на прийняте рішення, це звернення так і не було розглянуте 28 березня. Натомість в сесійній залі був розданий проект рішення, ніким не завізований, про реорганізацію обласної школи мистецтв шляхом злиття з загальноосваітньою школою №21 міста Тернополя”, – завив Деревляний.

Як стало відомо, підготовку цього пректу, в таємному режимі “особисто” патронував керуючий справами виконавчого апарату обласної ради І.Бабійчук. Для виголошення цього проекту був обраний голова постійної комісії з питань освіти І.Леськів, який озвучив у мікрофон тільки окремі рядки проекту, а також вніс усно ще додаткові пропозиції.

Згодом пан Василь повідомив, що оригінал зазначеного рішення Тернопільської обласної ради щодо скандальної реорганізації школи мистецтв ім. І.Герети голова обласної ради Віктор Овчарук заховав від батьків та першого заступника.

До слова, особисто Деревляний та фракція “Батьківщина” в обласній раді підставили плече та надали підтримку батькам, учням, вчителям школи мистецтв ім. І.Герети в іхній боротьбі проти свавілля обласного керівництва щодо майбутнього цієї унікальної школи.

А сьогодні до нас потрапив документ, лист голови Ради ТЗОШ №21, у якому батьки просять голову обласної ради Віктора Овчарука не розглядати цю школу, як базу для реорганізацію через злиття із школою митецтв ім. І.Герети. У листі батьки обурюються тим фактом, що не було проведено жодного громадського обговорення – іншими словами 21 школу просто не запитали, чи погоджуються вони на такий варіант. Апелюють батьки і до складності організації самого навчального процесу у разі злиття двох шкіл.

Читайте по темі: Майбутнє школи мистецтв ім. І. Герети, або хто отримає дивіденди від “реорганізації”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE