Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” наполягає на серйозному розслідуванні “плівок Онищенка” – Іван Крулько (Відео)

“Батьківщина” наполягає на серйозному розслідуванні “плівок Онищенка” – Іван Крулько (Відео)

  • 20 Квітня, 2018
  • 1388 Переглядів
  • 0

«Батьківщина» наполягає на серйозному розслідуванні «плівок Онищенка».

На цьому наголосив заступник Голови партії Іван Крулько під час ефіру  «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK.

За словами політика, оприлюдненої у ЗМІ інформації достатньо для того, щоб внести відомості в Єдиний реєстр кримінальних проваджень і щоб НАБУ розпочало розслідування топ-корупції.

«На час розслідування президент має самоусунутися з посади. На плівках Онищенка є дуже серйозні звинувачення: президент підтвердив, що йому перерахували 10 млн дол. за вирішення питання, щоб не було кримінального переслідування екс-міністра в уряді Януковича Миколи Злочевського», – зауважив народний депутат.

На думку парламентарія, владі вигідно «зам’яти» цю тему. Саме тому вона створюватиме різні інформаційні приводи, щоб цю тему перебити, а також довести, що плівки Онищенка неправдиві, додав він.

Іван Крулько зауважив, що ці записи вже назвали фейком у Адміністрації Президента, а представник президента у ВРУ заявила, що надалі все залежатиме від сміливості Онищенка повернутись в Україну і дати свідчення.

«Насправді ж усе залежатиме від сміливості президента, який є фігурантом плівок. Чи дасть він свідчення щодо того, що відбувалося насправді, і як він може пояснити отримання 10 млн дол. за вирішення питання по Злочевському, тобто фактично за звільнення його від кримінального переслідування», – вважає Іван Крулько.

Чи не буде ця справа «похована» також значною мірою залежатиме від журналістів і журналістських розслідувань, зазначив заступник Голови партії.

На думку депутата, цю справу не можна спускати на гальма. Доки не буде подолана корупція у найвищих кабінетах на Банковій, доти боротьба із корупцією в Україні буде фейком, а наша країна буде серед країн третього світу, з якої тікають інвестори та якій відмовляють у наданні різного роду технічної допомоги, кредитів тощо, додав політик.

«Ніхто у світі не вірить в те, що в Україні відбувається реальне подолання корупції. Без іноземних інвестицій, довіри світової спільноти та бізнесу, ми будемо й далі тупцювати на місці. А нам треба дуже швидко, як воюючій країні, показувати ефективні результати, рухатися вперед і змінювати країну. І в такий спосіб, зокрема, здійснювати деокупацію», – резюмував Іван Крулько.

Як повідомлялося, депутат-утікач Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито за участю президента Петра Порошенка.

Голос, схожий на президентський, обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Діалог йде російською мовою.

В адміністрації президента ці записи назвали “фейком”.

Учора нардеп Олександр Онищенко розкрив схему, по якій “Народний фронт” міг профінансувати свою передвиборну кампанію в 2014 році.

Подробиці у статті: Операція “Труба”. Як “Народний фронт” “купив” перемогу на виборах

Місяць тому депутат заявив, що має принаймні один запис розмови, де президент погрожує йому кримінальними справами, “якщо дехто не буде голосувати за його законодавство”.

Читайте також: Як Порошенко по Злочевському питання вирішував. Текст розмови президента з нардепом Онищенком

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE