Politerno > Тернопільщина > Хто і від кого охороняє парк Нацвідродження – громада від влади, чи навпаки? (Відео – Фото)

Хто і від кого охороняє парк Нацвідродження – громада від влади, чи навпаки? (Відео – Фото)

  • 5 Травня, 2018
  • 1881 Переглядів
  • 0

Фото “Погляд”

Вчора ввечері у парку Національного відродження відбулася чергова акція “Врятуй парк!”. Громадські активісти заблокували дерев’яними колодами в’їзди для техніки на територію будівництва «Вуличної академії». У такий спосіб громада Тернополя намагається перешкодити знищенню зеленої зони.

Працівники поліції не перешкоджали, хоча їх було не мало.

На початку акції один із ініціаторів акції Олег Синовець розповів про перебіг справ і подальші дії.

“Минулого тижня у п’ятницю ми подали позов до суду. Отже, приблизно через тиждень чи два почнуться судові засідання у цій справі. Не дуже вірю в судову систему, бо знаю, як один дзвінок з міської ради на голову суду може вплинути на перебіг справи, але все ж ми зобов’язані були це зробити”, – ккоментує ситуацію навколо скандальної забудови Олег Синовець.

Як відомо, під час сесії Тернопільської міськради депутати підтримати запит свого колеги Андрія Шкули щодо призупинення підготовчих робіт та будівельних до рішення суду та результатів перевірки законності будівництва.

Однак роботи на об’єкті не припинились. Після чого активісти почали діяти більш арішуче. Вони живим щитом перешкоджали заїзду бетономішалки на територію парку, за що й “вхопили” від приватної охорони. Після побиття побратимів, громадськість вибухнула праведним гнівом і, по суті, знесла паркан, який захищав будівельний майданчик від сторонніх очей.

Читайте по темі: Події у парку Національного Відродження показали імпотентність Сергія Надала та міської ради

Тож учора в парку зібратися не лише ативісти, а й кілька десятків, серед яких поліцейські та нацгвардійці, озброєні автоматами. Людей шокували такі заходи безпеки у мирному Тернополі.

“А в Парку Національного відродження громаду очікує Національна гвардія з АК та в повній бойовій”, – пише Михайло Боровинський.

“Станиця Луганська, Торецьк, Широкине…? Та ні, це – Тернопіль”, – додає Віталій Фидрин.

Тернополян закликають не бути байдужими і долучатися до акцій «Врятуй парк».

Вже у понеділок о 15.30 в Тернопільському окружному адміністративному суді  на вул Кн. Острозького, 20 відбудеться перше судове засідання у цій справі.

За словами Олега Синовця, саме під час цього судового засідання буде вирішуватися питання призупинення будівництва на час судового розгляду.

Фото “20 хвилин”:

Читайте по темі: “Вільні Люди Тернопіль – Самооборона Майдану” заявляє про тиск на громадський рух в Тернополі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE