Politerno > Україна і світ > Чому правоохоронці взялися розслідувати втручання у роботу Яценюка, й до чого це призведе?

Чому правоохоронці взялися розслідувати втручання у роботу Яценюка, й до чого це призведе?

  • 15 Травня, 2018
  • 1380 Переглядів
  • 0

Спостерігається серйозне протистояння у владі й кримінальна справа, яка зараз стосується діяльності Яценюка, лягає в цю площину.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Ігор Петренко, оцінюючи інформацію про те, що Нацполіція розпочала кримінальне провадження за фактом втручання в діяльність лідера НФ Арсенія Яценюка.

«Кримінальна справа, яку розслідуватиме Нацполіція за фактом втручання в діяльність Яценюка, впливу на його роботу, на відставку, – це також елемент протистояння. Якщо вірити Онищенку, то замовником цієї кампанії виступав президент через своє найближче оточення. Фактично, це розслідування може привести на четвертий поверх будівлі на Банковій або щонайменше до оточення президента», – зазначив Петренко.

До того ж ми бачимо активність керівництва МВС, додав політолог.

За його словами, Аваков зараз фактично наступає на вотчину президента в питанні Донбасу, пропонуючи різні плани з деокупації та реінтеграції територій.

«Це також є певним важелем тиску», – уточнив Петренко.

На його думку, в цій ситуації є два варіанти розвитку подій.

«Або НФ піде на конфронтацію з президентом, щоб позбавити його можливості балотуватися на наступних виборах, або все це може використовуватися для певних торгів із Порошенком. Наприклад, для того, щоб схилити його ухвалити конституційну реформу в напрямку обмежень повноважень президента», – пояснив політолог.

Можливо, НФ попросить ще якихось преференцій для себе під час розслідування цього провадження, підкреслив він.

«Справа щодо розслідування втручання в роботу Яценюка, заяви Авакова щодо його власних планів з приводу вирішення конфлікту на Донбасі – це все елементи одного ланцюжка, зав’язаного на внутрішньокоаліційному протистоянні НФ і БПП», – резюмував Ігор Петренко.

Як повідомлялось, Нацполіція розпочала провадження щодо втручання в діяльність Яценюка на посаді прем’єр-міністра

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE