Politerno > Україна і світ > Бойовики вночі обстріляли Троїцьке з артилерії, загинули двоє цивільних

Бойовики вночі обстріляли Троїцьке з артилерії, загинули двоє цивільних

  • 18 Травня, 2018
  • 1425 Переглядів
  • 0

Під час обстрілу бойовиками житлових кварталів Троїцького, загинув 13-річний хлопчик та його батько, мати і старший син отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил та голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

“Сьогодні, 18 травня, близько другої години ночі окупанти відкрили вогонь зі 122-мм гармат по населеному пункту Троїцьке. Зафіксовано 15 розривів артилерійських снарядів у житлових кварталах селища”, – йдеться у повідомленні.

На місце події прибули рятувальники та бригада медичної допомоги.

“Страшного горя наробили рашисти у селищі Троїцьке: обстріляли будинки місцевих жителів та вбили 13-річного хлопчика і його тата, тяжко поранили маму, зазнав поранень у ногу і старший брат”, – написав Жебрівський.

За його словами, о 9:00 стало відомо, що мати померла у лікарні.

Зазначається, що родина мешкала у Миронівському Донецької області, у Троїцьке Луганської області приїхала на дачу.

“Вночі почався обстріл, усі спустилися у підвал і просиділи там тривалий час. Коли думали, що небезпека минула, вийшли з підвалу, як раптом прилетів останній снаряд. Його уламки і наробили такої біди”, – розповів Жебрівський.

Водночас голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз заявив, що станом на 10:30 36-річна жінка, яка постраждала внаслідок нічного обстрілу у Троїцькому, жива.

“Знаходиться у реанімації Лисичанської центральної міської лікарні ім.Титова. Лікарі оцінюють її стан як тяжкий, але стабільний”, – написав Гарбуз.

Він також додав, що її 18-річний син зазнав поранення ніг, але його життю нічого не загрожує, юнак отримує психологічну допомогу.

Пізніше і сам Жебрівський спростував оприлюднену ним раніше інформацію про смерть жінки.

“Щойно отримали інформацію з Луганщини, з Лисичанської лікарні (саме туди після обстрілу доправили постраждалих) – жінка жива, хоч і в дуже важкому стані, знаходиться на штучній вентиляції легенів. Лікарі не втрачають надії та продовжують боротися за її життя”, – написав Жебрівський.

Як повідомили у МВС, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 258 Кримінального кодексу України (теракт).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE