Politerno > Україна і світ > Венеційська комісія долучиться до розгляду закону про Антикорупційний суд

Венеційська комісія долучиться до розгляду закону про Антикорупційний суд

  • 18 Травня, 2018
  • 1356 Переглядів
  • 0

Секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт здійснить терміновий візит до Києва для участі у розгляді законопроекту про антикорупційний суд у профільному комітеті парламенту.

Інформацію про свій приїзд Маркерт підтвердив у коментарі “Європейській правді”.

Разом із ним на засідання прибуде один із авторів висновку “Венеціанки”, експерт комісії Георгій Папуашвілі.

“Спікер парламент запросив нас взяти участь у зустрічі комітету з правової політики, який відбудеться в понеділок пообіді, де відбудеться обговорення законопроекту про Антикорупційний суд”, – заявив він.

Як відомо, всі ключові міжнародні партнери України, в тому числі країни “Великої сімки”, заявляють про невідповідність президентського проекту про антикорупційний суд вимогам “Венеціанки” та наполегливо рекомендують адоптувати цей законопроект, в тому числі – процедуру відбору суддів.

Раніше повідомлялось, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій запросив секретаря Венеціанської комісії Томаса Маркерта долучитися до обговорення законопроектів Про національну безпеку та Антикорупційний суд.

Учора офіційний представник МВФ Джеррі Райс заявила, що закон про Антикорупційний суд є критично важливою вимогою для завершення четвертого перегляду програми співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE