Politerno > Україна і світ > Холодницький каже, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ

Холодницький каже, що написав 16 сторінок пояснень на скарги НАБУ і ГПУ

  • 18 Травня, 2018
  • 1454 Переглядів
  • 0

Керівник САП Назар Холодницький передав свої пояснення на скарги НАБУ і ГПУ до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

Про це він повідомив у розмові з кореспондентом УП.

За словами Холодницького, пояснення він передав 10 травня.

“Я надав пояснення і документи, що спростовують позицію скаржників. 16 сторінок, відповів по кожному пункту”, – зазначив керівник САП.

Також він повідомив, що йому дали ознайомитися з матеріалами скарг.

“Мені дали додатки, але диски не віддали, а лише дали послухати”, – підкреслив Холодницький.

Нагадаємо, у березні з’ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​”прослушка”. “Жучки” нібито були прикріплені до стінки акваріума.

Повідомлялося, що справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.

У свою чергу директор НАБУ Артем Ситник назвав спотвореною інформацію про негласне прослуховування в кабінеті Холодницького.

Водночас пізніше директор Антикорупційного бюро визнав співпрацю його відомства і ГПУ у справі проти керівника САП.

Холодницький підтвердив виявлення “жучків” і застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться.

Керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк заявив, що відомство уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький.

Холодницький сказав, що не збирається миритись зі звинуваченнями генпрокурора Юрія Луценка. Також він сказав, що йому пропонували працювати проти НАБУ і запевнив, що відповість на кожне слово у звинуваченні.

Згодом Ситник заявив, що як свідчать дані з записів, зроблених жучками в кабінеті керівника САП, Назар Холодницький “зливав” інформацію про заплановані обшуки і тиснув на посадових осіб.

Більше про прослуховування у Холодницького читайте у матеріалі УП: В акваріумі завівся “жучок”. Що стоїть за скандалом з прослуховуванням Назара Холодницького

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE