Politerno > Україна і світ > Після розмови з Трампом щодо “Північного потоку-2”, Меркель пообіцяла “подумати про гарантії для України”

Після розмови з Трампом щодо “Північного потоку-2”, Меркель пообіцяла “подумати про гарантії для України”

  • 18 Травня, 2018
  • 1987 Переглядів
  • 0

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Німеччина розглядає “Північний потік-2” як комерційний проект, але відзнчила необхідність збереження гарантій для України.

Про це вона заявила після переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним в Сочі 18 травня.

“Ми переконані з боку Німеччини, що і після будівництва “Північного потоку 2″ роль України як транзитної країни повинна зберегтися. Це має стратегічне значення, і Німеччина готова зіграти свою активну роль і сприяти”, – сказала канцлер.

“Ми також розглядаємо “Північний потік 2″ як економічний комерційний проект, але в ньому є й інші складові. Потрібно подумати над гарантіями для України”, – зазначила Меркель.

Як повідомляло німецьке видання N-TV з посиланням на представників урядів США, Німеччини та країн ЄС., президент США Дональд Трамп на зустрічі з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель у минулому місяці наполягав на тому, що Берлін має припинити підтримку “Північного потоку”

В обмін на це США були готові запропонувати дискусії з ЄС про нові торгові домовленості, які допомогли б уникнути трансатлантичної торгової війни.

Варто зазначити, що  без торгового врегулювання Європа вже з 1 червня зіткнеться з митами США на імпорт сталі і алюмінію.

Наприкінці березня Німеччина видала остаточний дозвіл на будівництво “Північного потоку-2” на своїй території.  Будівництво газогону планується завершити до кінця 2019 року.

Угоди щодо фінансування проекту газогону “Північний потік-2” підписані з компаніями ENGIE (Франція), OMV (Австрія), Royal Dutch Shell (Великобританія-Нідерланди), Uniper і Wintershall (обидві – Німеччина).

Проти проекту виступають країни Балтії, Польща, США та Україна, питання до  нього залишаються і у Єврокомісії.

Зокрема, у Польщі завели справу на “Газпром” і його партнерів з-за газопроводу в обхід України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE