Politerno > Україна і світ > Луценко і Грицак відзвітували перед іноземцями по справі замаху на Бабченка, та Берлін хоче доказів

Луценко і Грицак відзвітували перед іноземцями по справі замаху на Бабченка, та Берлін хоче доказів

  • 1 Червня, 2018
  • 1428 Переглядів
  • 0

Генпрокурор Юрій Луценко та керівник СБУ Василь Грицак розповіли про спецоперацію з інсценуванням вбивства журналіста Аркадія Бабченка іноземним дипломатам.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

За її даними, зустрічі відбулася 1 червня. У ній взяли участь керівники дипломатичних представництв країн-представників “Великої сімки”, країн ЄС, Норвегії, Австралії, Європейського Союзу та Ради Європи.

“Під час зустрічі поінформовано про ключові аспекти проведеної роботи”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що голови силових відомств звернули увагу іноземців на обрану стратегію, яка врятувала від загибелі журналіста і дозволила “повністю задокументувати злочинні дії організатора, отримати докази його зв’язку із замовником злочину”, а також отримати відомості щодо можливих потенційних жертв, проти яких ймовірно готувалися терористичні акти і вбивства.

Луценко підкреслив також, що це була “масштабна і складна операція”, не усі деталі якої наразі можна повідомляти громадськості.

У той же час уряд Німеччини вимагає від української влади пояснень щодо інсценування Службою безпеки вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко.

Як пповідомляє Deutsche Welle, про це заявив офіційний представник уряду Штеффен Зайберт.

“Оскільки звинувачення дуже серйозні, можна, природно, очікувати, що вони будуть підкріплені доказами”, – цитує видання Зайберта.

За його словами, у справі йдеться про змову з метою вбивства журналіста.

Представник уряду ФРН вважає, що можна буде говорити про серйозний замах на свободу преси, якщо підозри підтвердяться.

Раніше глава МЗС Бельгії Дідьє Рейндерс розкритикував інсценування вбивства Аркадія Бабченка.

Литовський міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс сказав, що не розуміє влаштовану Службою безпеки України інсценізацію.

У міжнародній недержавній організації “Репортери без кордонів” обурені спецоперацією Служби безпеки із інсценування вбивства Аркадія Бабченка.

Екс-високопосадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер заявив про можливі наслідки спецоперації «Бабченка» для української влади.

Також представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір розкритикував інсценування українськими спецслужбами вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

30 травня СБУ оприлюднила два відео із затриманням замовника вбивства Аркадія Бабченка та фрагментом розмови між замовником та виконавцем.

Як повідомлялось, інформація про вбивство Бабченка з’явилася ввечері 29 травня. Міністерство закордонних справ Росії і Кремль відкидали свою причетність до цього.

Пізніше в СБУ повідомили, що російський журналіст Аркадій Бабченко – живий, це була спецоперація Служби безпеки.

Читайте такоЖ : Про “російський слід” у “вбивстві” Бабченка: кілер, організатор та замовник

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE