Politerno > Україна і світ > У Харківській міськраді сталися сутички між охороною та активістами (Відео – Фото)

У Харківській міськраді сталися сутички між охороною та активістами (Відео – Фото)

  • 20 Червня, 2018
  • 1454 Переглядів
  • 0

20 червня у приміщенні Харківської міської ради перед початком засідання сталися сутички, невідомі розпилили газ і запалили димові шашки.

Про це написав Павло Велітський у Facebook.

У Twitter повідомляють, що в міськвиконком на сесію намагалися прорватися особи в футболках “Національні дружини”, які застосували фаєри.

За даними “Громадське.Харків“, сутички були між муніципальною охороною і активістами, які прийшли на засідання. Газ розпилив чоловік з шевроном муніципальної охорони. Він нібито направив балончик в сторону активістів, які намагалися піднятися в зал.

Також на другому поверсі міськради запалили димові шашки.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій виданню розповіли, що дзвінок щодо задимлення надійшов о 10:07, на місце виїхали три відділення ДСНС, двоє на автоцистерні та одне – на драбині. Людей евакуювали.

На сесії міськради це не позначилося – міський голова Геннадій Кернес відкрив і веде засідання.

“Двері закрили там, щоб газ не проходив? Шановні депутати, починаємо роботу. Ну зайде Тарас Олександрович. Не ми ж це влаштували? У нас є кворум. Зайде Тарас Олександрович. Починаємо роботу”, – сказав Кернес.

Як повідомили “Українській правді” у поліції Харкова, на місці події працюють правоохоронці. Інформації про затриманих у результаті сутичок наразі ще немає.

“Димовухи” також запалили перед будівлею міськради. Там тривають протести.

Також повідомляється, що нібито до віце-мера Андрія Руденка застосували “сміттєву люстрацію”.

“Андрій Руденко вибрався зі сміттєвого контейнеру, живий, надалі до нього засобів фізичного впливу не застосовували, він полишив місце інциденту”, – повідомляють у Twitter.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE