Politerno > Україна і світ > Слідство вважає, що за отруєнням Скрипалів стоять дві групи з Росії – ЗМІ

Слідство вважає, що за отруєнням Скрипалів стоять дві групи з Росії – ЗМІ

  • 29 Липня, 2018
  • 1278 Переглядів
  • 0

Організацією отруєння Скрипалів займалися дві групи з Росії: одна доставляла нервово-паралітичну речовину “Новичок”, друга займалася отруєнням екс-полковника ГРУ.

Про це пише The Mirror з посиланням на джерела.

Слідство вважає, що ємність з “Новичком”, яку підібрав на вулиці і подарував як парфуми своїй партнерці Дон Стерджесс (померла від отруєння “Новичком” – ред.) британець Чарлі Роулі, не може бути тим флаконом, з якого отруїли Скрипалів.

Відзначається, що пляшечка, яку знайшов Роулі, була запечатана.

Якщо це так, то другий флакон з-під “Новичка” все ще може перебувати в Великобританії і нести небезпеку для жителів.

“Пляшку, в яку вони поклали його (отруту “Новичок” – ред.), можна було купити тільки в Росії. Заяви про те, що це не з Росії, смішні”, – запевняє співрозмовник видання.

Також зазначається, що одна або обидві групи отруювачів могли перебувати в Великобританії упродовж тривалого часу до березневого нападу на Скрипалів. Вони спостерігали за жертвою, щоб визначити найкращий спосіб для отруєння.

Слідчі через систему відеоспостереження, можливо, визначили двох осіб, які могли бути пов’язані з замахом на життя Сергія Скрипаля.

Але на те, щоб їх спіймати, потрібні місяці, оскільки отруювачі утекли з Великобританії після злочину.

Як повідомлялось, 4 березня цього року у Великій Британії в місті Солсбері отруїли російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля. У торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Згодом 26 країн заявили про видворення 143 російських співробітників розвідки, які видавали себе за дипломатів, у зв’язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

У відповідь МЗС Росії вислало близько 150 дипломатів 23 країн, серед них 13 українських.

Після цих подій, прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Росія з “високою імовірністю” винна у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

19 липня стало відомо, що поліція Великої Британії встановила особи підозрюваних в отруєнні екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE