Politerno > Україна і світ > Press Association: Поліція Британії встановила підозрюваних в отруєнні Скрипаля і його доньки

Press Association: Поліція Британії встановила підозрюваних в отруєнні Скрипаля і його доньки

  • 19 Липня, 2018
  • 1237 Переглядів
  • 0

Поліція Великої Британії встановила особи підозрюваних в отруєнні екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє агентство Press Association, передає AFP.

У поліції вважають, що в отруєнні брали участь кілька громадян Росії.

«Слідчі допускають, що їм вдалося встановити підозрюваних в нападі із застосуванням «Новичка» завдяки камерам стеження та звірити дані з інформацією про те, хто в’їжджав у країну приблизно в цей час», — розповіло джерело в поліції.

Раніше газета The New York Times із посиланням на чиновників Великої Британії і США повідомляла, що російські розвідники можуть бути причетними до отруєння Скрипалів.

Як повідомлялось, у Великій Британії в місті Солсбері отруїли російського шпигуна-перебіжчика Сергія Скрипаля. У торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.

Отруєним чоловіком виявився 66-річний російський розвідник Сергій Скрипаль. Разом з ним була неназвана 30-річна жінка. Пізніше з’ясувалось, що жінка – донька Скрипаля.

У минулий понеділок стало відомо, що понад 20 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на отруєння Скрипалів у Великій Британії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав “хамством” такі дії країн і пообіцяв відповідь.

Загалом 26 країн заявили про видворення 143 російських співробітників розвідки, які видавали себе за дипломатів, у зв’язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Згодом стало відомо, що МЗС Росії висилає близько 150 дипломатів 23 країн, серед них 13 українських.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявляла, що Росія ймовірно причетна до отруєння Скрипаля, а злочин учинили за допомогою бойової нервово-паралітичної речовини класу «Новичок», розробленої в РФ.

Видання The Times з посиланням на дані британської розвідки повідомило, що нервово-паралітичну речовину «Новичок», якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, виготовили на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області. У Росії цю інформацію заперечують.

Також відомо, що будинок отруєного екс-розвідника Скрипаля в Солсбері можуть знести.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE