Politerno > Україна і світ > Мюллер розповів, як Манафорт вчив Азарова “ефективно” мочити Тимошенко

Мюллер розповів, як Манафорт вчив Азарова “ефективно” мочити Тимошенко

  • 30 Липня, 2018
  • 1693 Переглядів
  • 0

Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Пола Манафорта з Партією регіонів України і Опозиційним блоком.

Про це повідомив «Голос Америки».

Опубліковано низку документів, пов’язаний зі справою Пола Манафорта, яке розглядається у федеральному окружному суді.

Крім оприлюднення імен 35 свідків, яких планує викликати сторона звинувачення, стали відомі деякі деталі співпраці колишнього глави штабу Дональда Трампа з тодішнім президентом України Віктором Януковичем, Партією регіонів України і Опозиційним блоком. Документи відносяться до різних часових періодів.

Зокрема, в електронному листуванні активно обговорюється політична кампанія Віктора Януковича і Партії регіонів, опрацьовуються деталі робочих поїздок українського політика і медіа-політика.

Документи, надані слідством, проливають світло на особливості української політики, які були приховані від уваги громадськості.

Наприклад, Манафорт в листі своєму партнеру – політичному консультанту Теду Дівайну детально розписує, як має виглядати виступ українського політика Миколи Азарова на з’їзді Партії регіонів 9 вересня 2010 року.

Манафорт пише: «Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською мовою. Він повинен розкритикувати Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе (відома усім теза про “попередників” – ред.) і представити виборчу платформу. ВФЯ (Віктор Федорович Янукович) виступить з 5-7 хвилинною промовою українською мовою, де повинен представити свою програму “Україна для людей”».

Також в документах фігурує вартість проведення з’їзду Партії регіонів – 565 тис доларів.

У документах можна побачити проект договору про надання консультаційних послуг уряду Януковича від імені фірми Devine Mulvey Longabaugh. За квітень і травень 2014 року фірма мала отримати 200 тис доларів.

Крім того, згідно з судовими документами, Манафорт написав Януковичу, що «ми активно розвивали концепцію антисемітизму, як частини [поглядів] [української] опозиції. (…) Це було ключовою частиною нашої вашингтонської стратегії».

У документах також можна побачити питання, які були задані на прес-конференції Януковича, присвяченій ста дням його перебування на посаді президента України, і відповіді, які були дані.

Видання відзначає, що докази, надані командою спецпрокурора Роберта Мюллера, можуть бути оскаржені захистом і не визнані судом. Наступне судове засідання відбудеться 31 липня в федеральному окружному суді Олександрії, штат Вірджинія.

Як повідомлялось, Манафорт на замовлення команди Януковича організував широкомасштабну пропагандистську кампанію щодо обливання брудом Юлію Тимошенко. Як всередині України, так і за кордоном.

Читайте також: “The Atlantic”: Манафорт мав своїх людей у кожному міністерстві України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE