Politerno > Україна і світ > Порошенко може повторити долю Ющенка, який у 2009 році не пройшов до другого туру – Іван Крулько

Порошенко може повторити долю Ющенка, який у 2009 році не пройшов до другого туру – Іван Крулько

  • 1 Серпня, 2018
  • 1216 Переглядів
  • 0

Петро Порошенко шукатиме будь-який формат, що допоможе йому залишитись при владі.

Таке переконання висловив заступник Голови партії «Батьківщина» Іван Крулько, коментуючи заяви політиків з БПП щодо того, чи піде нинішній президент на вибори, чи ні.

«Якщо президент хоче контролювати в ЦВК 2/3 членів, то очевидно не для того, щоб вибори пройшли у чесний і справедливий спосіб. Інакше ЦВК формувалась би на інших принципах – рівновіддаленості від політичних сил або принаймні збалансованості. Не можна, щоб хтось один або якась гілка влади, або керівник держави контролювали 2/3 ЦВК, яка встановлює результати виборів», – зауважив народний депутат, нагадавши ситуацію з ЦВК «по-ківаловськи», коли у 2004 році Януковичу була приписана перемога.

Щодо сьогоднішніх рейтингів, то за словами Івана Крулька, найголовніша проблема для Петра Порошенка у цій виборчій кампанії є те, що наразі він не потрапляє навіть у другий тур, бо у всіх рейтингах посідає 5 чи 6 місце.

«На сьогодні головним викликом для президента Порошенка є ймовірність повторити долю Ющенка, який не пройшов на виборах у 2009 році навіть у другий тур, набравши 5%», – зауважив політик.

Читайте також: Треба змінювати підходи до соціального забезпечення людей – Крулько

Коментуючи те, що понад 20% респондентів рейтингів ще не визначились, за кого голосуватимуть, парламентарій нагадав, що за рік до минулих виборів картинка була подібна, але це не вплинуло на загальний результат. Він також висловив думку, що голоси тих, хто не визначився згодом рівномірно розподіляться між переможцями, що призведе до росту їхніх рейтингів.

«На сьогодні у Юлії Тимошенко, яка всіх випереджає вдвічі, рейтинг, визначений групою «Рейтинг», – 17%. У другого після неї кандидата – 9%. Якщо розподіляться 20% голосів невизначених, то в Юлії Тимошенко буде 24-25%, а в інших – з 9 підросте до 11-12%. Оце і все , що зміниться», – переконаний Іван Крулько.

Підсумовуючи, парламентарій також зауважив, що на відміну від Порошенка і БПП, «Батьківщина» давно визначилась із кандидатом у президенти Юлією Тимошенко, яка є сильним лідером і має потужну програму розвитку України.

«На початку нового політичного сезону Юлія Тимошенко представить повноцінний новий суспільний договір, який буде стратегією для розвитку України. Окрім того, нашою командою розроблено Новий курс України. Зараз відбувається обговорення його в експертних групах і в регіонах», – підсумовуючи зазначив Іван Крулько.

Читайте також: Попри шалений адмінресурс ”Батьківщина” знову перша – Крулько

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE