Politerno > Україна і світ > Влада оздоровила дітей впливових батьків замість дітей АТО-шників

Влада оздоровила дітей впливових батьків замість дітей АТО-шників

  • 2 Серпня, 2018
  • 2829 Переглядів
  • 0

На запрошення хорватського уряду оздоровити у себе дітей бійців і загиблих в АТО, українська влада сформувала групу, яку очолила депутатка БПП з Краматорська Лілія Кислицина.

Пізніше з’ясувалося, що дітей з родин учасників АТО в цій групі виявилося зовсім небагато, а більшу частину групи склали діти впливових і заможних батьків.

Про це повідомив у Фейсбук журналіст Дмитро Гнап.

За його інформацією, в цій групі вдалось впізнати:

– дітей та онуків трьох (!) заступників міського голови Краматорська
– дитину депутата міської ради Краматорська
– дитину керівниці підприємства, яке належить вказаній вище депутатці Кислициній
– дитину директорки відомого краматорського магазину-бутіку

І ще кілька дітей “непростих” батьків.

Через розголос і резонанс, місцевим активістам вдалося дізнатися, що в групі опинилося лише 4 дитини, батьки яких справді є учасниками АТО. Решта – 11 опинились там з інших причин.

«Під градом питань, чиновники і, зокрема, сама депутатка Кислицина, пояснили, що, мовляв, участь батьків в АТО була не головним критерієм для поїздки. Туди також відбирали дітей через успіхи в навчанні та позашкільній діяльності. А також, дітей у яких були біометричні паспорти. Ну, а оскільки в багатьох дітей учасників АТО з біометричними паспортами проблема, то вони, як ви розумієте, пролетіли», — зазначив Гнап.

Журналіст також зазначив, що народні депутатки від БПП Марія Іонова та Ірина Геращенко, які непогано пропіарилися на цій історії, спробували захистити свою колегу Лілію Кислицину.

Відповідь народних депутаток обуреній громадськості була проста: 1) всі діти хороші і не треба їх ділити 2) якщо щось не подобається – організуйте власну поїздку 3) відчепіться.

Станом на сьогодні краматорські чиновники тримають в секреті офіційний список групи, яка поїхала в Хорватію. Кислицина обіцяє все прояснити лише у серпні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE