Politerno > Україна і світ > У Венесуелі скоєно замах на президента Мадуро – “Фланелеві солдати” взяли відповідальність на себе (Фото – Відео)

У Венесуелі скоєно замах на президента Мадуро – “Фланелеві солдати” взяли відповідальність на себе (Фото – Відео)

  • 5 Серпня, 2018
  • 1373 Переглядів
  • 0

На президента Венесуели Ніколаса Мадуро скоїли замах, він не зазнав травм, а від вибуху постраждали 7 солдатів.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на заяви чиновників Венесуели та місцеві ЗМІ.

Міністр зв’язку Венесуели Хорхе Родрігес в ефірі радіостанції Union Radio заявив, що замах здійснили за допомогою безпілотників з вибухівкою.

Вибух стався, коли Мадуро виступав на церемонії на честь 81-ї річниці створення Національної боліваріанської гвардії в Каракасі. За словами Хорхе Родрігеса, безпілотники були знешкоджені.

«Настав час відновлення економіки», — сказав Мадуро, після чого звук зник, а присутні підняли голову догори. Відразу після вибуху трансляція припинилася.

Відомо, що Мадуро вже повернувся до роботи і невдовзі звернеться до народу.

Згодом стало відомо, що відповідальність за замах на президента Венесуели Ніколаса Мадуро взяло на себе угруповання “Фланелеві солдати”.

“Операція полягала в тому, щоб дрони з вибухівкою пролетіли над президентською трибуною. Снайпери почесної варти збили їх до досягнення мети. Ми показали, що вони уразливі; сьогодні мета не досягнута, але це питання часу”, – йдеться в заяві.

“Фланелеві солдати” позиціюють себе, як національно-визвольний рух. Члени угруповання вважають себе послідовниками Оскара Переса. Оскар Перес – це офіцер венесуельської поліції, який у 2017 році викрав гвинтокрил і атакував будівлі МВС та Верховного суду країни. У січні 2018 року Переса убили під час спецоперації. Перед смертю він виклав відео в якого зазначав, що здається, але штурм це не припинило.

Нагадаємо, 20 травня у Венесуелі відбулися дострокові вибори президента, термін повноважень якого становить 6 років.

Чинний президент Венесуели Ніколас Мадуро переміг на дострокових виборах і залишається на другий термін.

Найбільша опозиційна сила країни вирішила не висувати свого кандидата та закликала бойкотувати вибори.

Президентські вибори у Венесуелі проходили на тлі глибокої економічної кризи. Оголошенню виборів передували масові протести, учасники яких звинувачували президента країни Ніколаса Мадуро в ігноруванні законів, в ув’язненні політичних опонентів і тиску на судові органи, а також в економічних проблемах країни.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE