Politerno > Україна і світ > У Грузії відповіли на залякування Медвєдєва щодо вступу країни в НАТО

У Грузії відповіли на залякування Медвєдєва щодо вступу країни в НАТО

  • 6 Серпня, 2018
  • 1301 Переглядів
  • 0

Прем’єр-міністр Росії Дмітрій Медведєв заявив, що вступ Грузії в НАТО може привести до катастрофічних наслідків, бо зближення Тбілісі з Альянсом дратує Москву.

Про це заявила грузинський депутат Тамар Хулордава, передає “Грузия Online”.

“Це зближення дратує нашого північного сусіда і саме на це ми повинні списати гострі заяви з боку російської влади. Ми зробили вибір, це суверенний вибір грузинського народу. Наш вибір – демократія, стабільність, мир, міцні інститути і досягти цього можна саме європейською та євроатлантичною інтеграцією”, – сказала вона.

“У заяві Медведєва немає нічого нового, і на жаль, нічого відрізняється, ми чули багато таких заяв”, – додала парламентар.

Нагадаємо, 12 липня генсек НАТО Єнс Столтенберг знову підтвердив намір організації прийняти Грузію до Альянсу. Десять років тому на саміті НАТО в Бухаресті глави держав Альянсу пообіцяли, що Україна і Грузія з часом стануть членами НАТО.

Як повідомлялось, наприкінці червня Угорщина офіційно відмовилася від вето щодо проведення окремої зустрічі лідерів НАТО за участі українського президента Петра Порошенка, але і надалі блокує Комісію Україна-НАТО (КУН).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE