Politerno > Тернопільщина > Чому питання будівництва у парку Національного відродження не винесли на розгляд сесії міськради (Відео)

Чому питання будівництва у парку Національного відродження не винесли на розгляд сесії міськради (Відео)

  • 8 Серпня, 2018
  • 3451 Переглядів
  • 0

Фото Олега Синовця 

Питаня щодо скандального будівництва у парку Національного відродження не внесли у порядок денний сесії Тернопільської міської ради.

Громадські активісти, які виступають проти забудови, не згідні з цим рішенням, деякі з них підійшли до Сергія Надала і висловили своє обурення, у залі лунали вигуки “ганьба!”.

За словами очільника Тернополя Сергія Надала, розглянути питання неможливо через те, що на думку деяких членів земельної комісії це незаконно. Він продемонстрував акт перевірки держгеокадастру, який засвідчує, що порушень законодавства у даній справі не встановлено і попросив представників громади “не перетворювати сесію на шоу”.

За наявною інформацією, питання будівництва у парку Нацвідродження намагався застопорити член вищезгаданої комісії, депутат фракції “Громадянська позиція”, Любомир Балук. Зокрема, під час засідання комісії він апелював до відсутності необхідних для вивчення проблеми документів та намагався проштовхнути якісь власні питання. Свідки зазначають, що голова земельної комісії Андрій Шкула навіть кликав на засідання працівника юридичного відділу, аби той роз’яснив права та обов’язкии членів комісії. Джерела повідомляють, що ціна питання – завод безалкогольних напоїв, котрий знаходиться в полі інтересів партійного керівництва Балука. Та як з’ясувалось, комісія таки рекомендувала винести на розгляд питання парку та проект рішення щодо заборони будівництва у ньому, але за умови, що проект буде погоджено з усіма головами фракцій. Цим питанням повинен був зайнятись депутат від РП Ляшка Тарас Серетний, автор даного проекту рішення і підозрюваний у вимаганні хабара працівник Держгеокадастру у Тернопільській області, котрий і засвідчив відсутність порушень законодавства у даній справі – верх цинізму – на що, з неабияким задоволенням в серці, і посилається міський голова Сергій Надал. Звичайно ж Серетний рішення з головами фракцій не погодив (нібито технічні питання, а можливо і щось інше, типу несприятливі погодні умови) – то ж  і питання на сесію винесене не було. Що і ще більше потішило головного режисера цього депутатського “пінг-понгу” – Сергія Надала.

Тим часом активісти не погоджуються з даним рішенням і готові надалі відстоювати свої права.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE