Politerno > Україна і світ > Сміх та сльози або кому і на скільки піднімуть пенсії восени

Сміх та сльози або кому і на скільки піднімуть пенсії восени

  • 8 Серпня, 2018
  • 1468 Переглядів
  • 0

У найближчі місяці в уряді мають намір підвищити розмір пенсійних виплат. Правда, коли і на яку точно суму, поки невідомо.

Як йдеться в матеріалі видання Вести, швидше за все, мова піде про копійкове підвищення.

Таким чином, політики готуються до майбутніх виборів. З цієї причини деякі експерти назвали це “кампанією по задобрюванню пенсіонерів”. Адже люди пенсійного віку, це як правило, соціально активна група. Літні українці завжди ходять на вибори. Президент України Петро Порошенко, йдеться в матеріалі видання, в боротьбі за крісло президента проверне давним-давно перевірений трюк – підвищення соціальних виплат напередодні виборів.

“Перед самими виборами пенсії ще раз підвищать. Це вже зараз зрозуміло, бо перед виборами по-іншому не можна. Буде навіть розіграна комедія, коли Гройсман скаже, що грошей немає, а Порошенко накаже підвищити пенсії”, – впевнений президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Біда тільки в тому, що це підвищення, на думку експертів, буде мінімальним – на 14 – 22 гривні. Що в свою чергу, відзначають автори матеріалу, може призвести зворотній ефект на виборах.

Кому пощастить з “казковим багатством”?

Підвищити пенсії восени можуть українцям з великим страховим стажем. Для цього Кабінет міністрів має намір внести відповідну зміну до законодавства. Пенсії можуть підняти для 3 млн осіб.

Зазначимо, українці, які виконали вимоги щодо стажу (для жінок – 30 років, для чоловіків – 35 років) після 65 років повинні отримувати як мінімум 40% мінімальної зарплати. При мінімальній зарплаті в 3 723 гривень вони можуть претендувати на пенсію не менше 1490 гривень, а при мінімалці у 4200 гривень – 1680 гривень.

Нагадаємо, з 21 липня у Києві та низці інших міст спостеріглася затримка з виплатою пенсій.

Згодом ми повідомили, що Міністерство фінансів стовідсотково профінансувало видатки державного бюджету, які спрямовуються Пенсійному фонду на виплату пенсій.

Читайте також: Звідки взялася величезна діра в бюджеті, як це позначиться на курсі гривні і чи будуть гроші на пенсії

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE